Daha once bir kac yere yazdım ama sıkıntılı bir hastalık ve bilgilerini paylaşanlar konuları genelde yarım bırakmışlar,insanlardan tam beni tatmin edecek bir haber alamadığım icin bende konuyu kendim acıp deneyimlerimi yazmaya ama sonuna kadar yazmaya karar verdim. Cocukluğumdan bu yana kabızlık problemim var ortaokul donemlerimde fitil dahi kullanmıştım. Ara ara rahatsız ederdi.
Ama son bir kac aydır hic kesilmeyen ağrılarla hayat cekilmez bir ızdırap oldu. Doktora gitmemde maalesef mecburiyettendi. Gittiğimde bayan bir intern gorunce hic asistanını beklemeden muayene oldum, bayan bulduğum icin havalara ucmuştum, bana hemaroid dedi.Sonraki gelen asistan intern doktorun soylemlerine gore hareket edip tekrar muayene etmek istemedi acıkcası bu da benim işime geldi. İlac verdiler beslenmene dikkat et, suya otur deyip gonderdiler. Birazcık rahatladım ama ağrılarım kat kat artarak eskisinden cok daha beter bir hale geldi, 1ay sonra tekrar hastanenin yolunu tuttum ,başka bir asistan muayene etti ama elle ve hemaroid değil anal fissur dedi. Bir karışımdan bahsetti doktor hazırlattım eczanede... beslenme, sıcak su, spor bunları zaten yapıyordum ki. İlaca guvenip evime dondum. Herşeye dikkat etmeme rağmen. Sabahları kayısılı, incirli, bademli keten tohumlu musli, bol su egzersizime yuruyuşu de ekledim vs vs vs. Ve 1.5ay sonra yine dayanamayıp doktorun kapısını caldım,artık iyice bunalmıştım ağrılardan ne huzurum kaldı nede neşem, asistan doktor bu kadar yetmez 1ay daha kullanmalısın dedi yemek ,spor,sıcak su uclemesini tekrar soyledi. Bende bunun uzerine tanıdığım bir prof.Dr aradım baktı catlak cok derin botox olmazsa ameliyat dedi ve ben o gun botox yaptırdım.
27.OCAK.2014
Yapılırken cok acıdı ama sonra yuruyerek eve dondum. Gecem cok kotu gecti ilactan mı? Yoksa artık catlağın son evresi mi? Bilmiyorum ama hic uyumadım, oturmadım, uzanamadım bile sabahı ayakta karşıladım. Sonraki gunler kısım kısım iyi gecmeye başladı. Ama ben araştırmalarımı hic bırakmadım, botox kaslarımı gevşetiyorsa yarayı bu gevşemenin olduğu donemde nasıl iyi ederim diye surekli internette gecirdim vaktimi. Okuduğum bir cok yazı tuvalet alışkanlığını duzenlemekle başlıyordu bende oncelikle bunu yoluna koymaya karar verdim.
31.Ocak.2014
Yine bir sitede okuduğum egzersizi yapmaya başladım bircok yerde yazdım ama gozden kacanlar icin yine buraya ayrıca yazmak istiyorum. Sabah kalkıp sıcak su koyuyorum ocağa (ilk gunler anestol pomad surdum ama artık ağrım kalmayınca onu bıraktım ve doktorun verdiği kaslarımı gevşeten vazelinli kremi surdum bunu kimse soylemedi ama ben onu yapınca kasların daha rahatladığını duşunduğum icin ki gercekten genişliyor orası, su kaynayana kadar bekliyorum ki 15dk buluyor). Sonra sıcağa yakın ılık su iciyorum 3-4dk evin icinde yuruyorum 3dk sıcak suda oturuyorum (sıcak suyun icindeyken kegel egzersizi yapıyorum bu egzersizinde kasları guclendirmek icin olduğunu bir yerde okumuştum, daha cok rahim icin diyorlar ama okuduğum sitedeki doktor makat icinde yapılabileceğini yazmıştı) sonra kalkıp 5dk tuvalete oturuyorum ihtiyacımı giderirsem tekrar sıcak suya oturuyorum 3dk sonra kalkıp kurulandıktan sonra yine vazelinli karışımı (ilk gunler anestol pomaddı bunu unutmayalım) suruyorum. (İhtiyacımı gideremezsen birkac saat sonra tekrar sıcak suyu deniyorum ama calıştığım icin bunu yapamadığım hafta iclerinde orayı bolca kremleyerek travmasını hafifletmeye calışıyorum) Bu bana 3.gunde fayda verdi, ama şimdi duzenli yapıyorum.Birde o kas gevşeten vazelinli ilactan sonra, kendi yaptığım cinko oksitli vazelinli bir karışımı kas gevşetici karışımımdan bir saat sonra suruyorum gunde 3kere... Cinkonun catlaklara iyi geldiğini okumuştum. Birde zeytinyağı icmeye başladım geceleri yatmadan once 1yemek kaşığı, ve bağırsaklarımı icin hergun kefir. Okuduğum bir cok yerde bağırsak florasını yerine getirmenin oneminden bahsediliyordu, cunku botox’un etkisi gecmeden kabızlık problemimi halletmem lazım. Pırasa(yemeğini mutlaka bulgurla yapın), lahana turşusu (acısız),şalgam,yoğurt suyu (ayran değil yoğurdun ozellikle evde yapılmış yoğurdun suyu) bunlar bağırsaklar icin faydalı bakterilerin oluşmasını sağlıyormuş. Onceliklerim yarayı iyileştirmek ve tuvalet eğitimini tamamlamak
Botox yaptıralı 19 gun oldu iyiyim ama sabahları lavabodan sonra yinede 1-2saat suren belli belirsiz bir sızı var. Hergun sıcak su icmeye başladım. Sebze ağırlıklı besleniyorum, her oğlen ya ayva ya da elma bol lifli bir meyve tuketmeye calışıyorum ama her şeyi de kesmedim abartmamak kaydıyla cok acı haric dilediğimi yiyorum ama ne yersem yiyeyim herşeyin yanında yeşillik yemeye ozen gosteriyorum... Gelişmeleri ve yaptıklarımı buradan yazmaya devam edeceğim. Umarım birilerine faydası olur...