Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Sjogren Hastaları İyileşme Bicimleri
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Sjogren Hastaları İyileşme Bicimleri
-
18-09-2022, 18:13:52Merhaba uzun zamandır (8aydır) boğaz ağrısı faranjit ses kısıklığı ve konuşurken boğazımda yanma olayını yaşamaktayım Once reflu denildi endoskobilerim(1.safra reflusu ve 2.hiperaktif ozafagus teşhisi) ve benim araştırmalarım sonucu bendeki hastalığın sjogren olduğuna kesin olarak karar verdim 7 yıldır sık sık hastalanırdım ve hastalıklarımın neden kaynaklandığı bulunamamaktaydı. Sırasıyla bulunamayan hastalıklarım sacta kafada yanma uyuşma karıncalanma resmen kafamı hissetmiyordum ve inanılmaz sac dokulmesi sonrasında mide bulantılarım safra reflu denildi ve en son bi hamilelik yaşayıp kimyasal gebelik sonucu duşuk yapmam sonrası kuru oksuruk (4 ay surdu) ses kısılması sık sık (7 ay ) uzun sureli konuşamamak nedeni tam anlaşılamayan bu hastalığım hala benimle beraber yaşamaktadır. Hergun boğaz ağrısı boğazım dudaklarım kurumuş şekilde uyanıyorum ve cok az konuşmaya calışıyorum cunku konuştuğum anda inanılmaz yanma hissediyorum..Bu benim iş hayatımı ozel hayatımı ve sosyal hayatımı nerdeyse sıfırladı bu yuzden cokk zor gunler geciriyorum. Ramotoloji doktoru kan tahlilim sonucu sadece ana pozitif cıktığı icin sen sjogren değilsin diyerek beni gonderdi ısrarla biyopsi istememe rağmen sana biyopsi yapmam sende sjogren yok dedi. Ustune ilacıda yok bol su ic diyerek beni kapıdan kovdu diyebilirim.Bircok KBB gezdim ultrason (2 reaktif nodl 1 cm kucuk) tomografi ( sadece sol diş kokumun uzantısı dikkat cekti yazılı bir sonuc ) yani anlayacağınız cok caresizim Net teşhis icin biyopsiye ihtiyacım var (virus nedeniyle biyopsi yaptıramıyorum) ve bu hastalık cok konuşmayı seven bir insan icin cokta kolay olmamaktadır. Bunun gibi olaylar yaşayıp sjogrenden kurtuldum hastalığım hafifledi şu ilacı kullandım iyi oldum şu diyeti yaptım hepsi gecti diyenler var mı cunku 8 aydır gercekten zor zamanlar geciriyorum.İyileşme umudum neredeyse hic kalmadı lutfen yardım ...