arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 haftadır kaşıntı şikayetim vardı fakat pek ciddiye almamıştım. Sonra gecen hafta carşamba gunu 8 aylık kızımın yuzunde ve boynunda dokuntuler gordum doktora koştum. Annemle yaşıyoruz annemde de aynı dokuntulerden vardı. Kızımın doktoru cildiyeye yonlendirdi. Cildiye kızımı ve beni kontrol etti, kızımın atopik dermatit benim ise egzama olduğumu soyledi. Fakat ben uyuz olduğu konusunda ısrar ettim ilk annemde olduğunu daha once hastanede kaldığını ordan almış olabileceğini soyledim ve annemi muayene ettirdim. Sonuc annem uyuz olmuş. Yetişkin olarak bizlere losyon yazdı kızıma ise kukurtlu bir krem yazdı cıktık. İlacları gecen hafta kullandık fakat kızımın yuzundeki dokuntu gecmedi tekrar doktora goturdum yuzundekinin uyuz olmadığını cok kafaya taktıysam 1 hafta sonra tekrar 1 doz daha boyundan aşağısına ilac Surmemi istedi. Yuzune bişey surmem gerekmiyor mu dediğimde hayır dedi. Ama ben bu yuz meselesini kafaya taktım cunku bebeklerde yuze yerleşebildiğini okudum bir kac yerde. Dun bir profesore goturdum kontrol etti uyuz bulgusu bulamadığını soyledi ama bir doz daha ilac yap istersen dedi. Peki yuzu dedim , yuzunde bişey Yok dedi, boyundan aşağısına kullan dedi. Evet uzun oldu fakat işin ozu ben yuzunde olduğunu duşunuyorum ama doktorlar yuzune bir uygulama vermiyor. Etrafında , cevrenizde bebeği uyuz tedavisi goren varsa bana bilgi verebilir mi?