İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Mevsimsel Alerjik Rinit ve RhinoLight
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Mevsimsel Alerjik Rinit ve RhinoLight
-
18-09-2022, 18:11:38Merhabalar, yaklaşık 6-7 yıldır coğunluğun aksine ilkbahar değil, sonbaharda duzenli olarak alerjik rinit atakları yaşıyorum. Gecen yıl devlette goğus hastalıkları hastanesinde alerji testi yaptırdım fakat beklediğimin aksine toza vs ye değil adını hayatta duymadığım yabani bir bitkiye alerjim cıktı. Bana aşı olmam gerektiğini fakat onun da %100 tedavi sağladığına dair garanti olmadığını belirttiler. Hastane evime yakın olmadığından her hafta gitmem buyuk sıkıntı olacağı icin ve ustelik aşı 6 ay gibi inanılmaz uzun bir sureyi kapsadığı icin vazgectim. Bu yıl Paris'e tatile gitmiştim, orada herhangi bir şikayet yaşamadım, fakat doner donmez semptomlar başladı. Ben de ozellikle allerjik konjontrovit de olmamla birlikte daha onceden kullandığım ilacları yazdırmak icin sağlık ocağına gittim. Ve duzenli olarak kullanmaya başladım. Fakat bir kac gun sonra, yani dun hic etki etmediklerini farkettim. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, goz kaşıntısı, bunların hepsine belki insan katlanabilir fakat peki geniz kaşıntısı? İnanın gece boyunca uyuyamadım, cıldırdım... Yaşadığım şey tam bir kabustu, başucumda tuvalet kağıdı inanın sabah yatağımın kenarı pecete yığınına donmuştu. Neyse sabah isyan ettim. Hemen netten araştırdım RhinoLight diye bir tedavi cıktığını ve cok da pahalı olmadığını oğrendim. Hemen kendime en yakın yer icin randevu aldım. Bakırkoy'de ozel bir poliklinik. Gittim, tabi muayene benim icin cok tuzlu bir rakam ama ortam cok hoş cok profesyonel her şey. Doktor da cok ilgili cıktı hatta bana indirim yapmalarını istedi ben hic bir talepte bulunmamama rağmen. Şikayetlerimi anlattım olduğu gibi. Once kortizon iğnesi vuruldum, bu iyi geliyormuş. Sonra da hemen Rhinolight'ın ilk seansına başladık. toplamda 4 dakikalık bir işlem ilk seansı, sonradan artacağı soylendi. Zaten toplam 6 seans (mevsimsel icin boyle, kronik icin 8 seans oluyormus) İlk gun icin hemen anında bir etki olmadı ama bu gece net bir şey soyleyebileceğim. Yine gelişmeleri yazarım, merak ettiklerinizi cevaplarım. Bu dertten muzdarip olan herkese gecmiş olsun.