Diyet Bıraktıran Bahaneler
Siz de her pazartesi diyete başlamaya karar verip, ertesi gun vazgecenlerden misiniz?

Yanıtınızı biz zaten biliyoruz! Hangimiz zayıflama maceramızda umitsizliğe kapılıp, diyeti bırakmak icin ceşitli bahaneler aramadık ki? Ama artık bahanelere son! Doğum sonrası kiloları verebilmeniz icin butun bahanelerinize bir yanıt bulduk!

Diyete karar vermek ve bunu surdurmek coğumuz icin hem sıkıcı, hem de zor bir surec. Ozellikle arkadaşlarla cıkılan yemekler, birbiri ardına gelen davetler, lezzetli yiyecekler diyete başladığımızda bizlerin en buyuk duşmanı oluyor. Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız bu durumu inandırıcı kılmak icin ``Az yesem bile kilo alıyorum'''' , ``Su icsem yarıyor'''' gibi bahaneler uyduruyoruz. Oysa bunların hicbiri doğru değil, cunku kararlı ve inanclı olunduğunda kilo veremememiz icin hicbir sebep yok... ışte bahaneler ve yanıtları...

Cok az yiyorum, yine de kilo veremiyorum!

Cok az yediğiniz halde kilo veremediğinizi duşunuyorsunuz. Peki şimdiye kadar hic yediğiniz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gun boyunca yediklerinizin listesini tutsanız, duşunduğunuzden cok daha fazla yediğinizi goreceksiniz. Belki de cok fazla abur cubur yiyorsunuz ve bunları normal yiyeceklerden saymadığınız icin az yediğinizi duşunuyorsunuz. Unutmayın, kalorisi duşuk yiyeceklerle beslenir ve hareketli bir yaşam surerseniz, istediğiniz olculere kolaylıkla kavuşmanız mumkun.

Sevdiğim yiyeceklerden vazgecmek istemiyorum!

Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden vazgecmenize gerek yok. Cikolata, patates cipsi ve dondurmadan vazgecemem diyorsanız, bu yiyeceklerden az miktarda ve cok sık olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tabii bir an icin kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgecmeniz riskini de goz onunde bulundurmanız gerektiğini de unutmayın.

Daha once pek cok kez denedim ama başarılı olamadım

Diyet yapmayı daha once denemiş ve başarısızlığa uğramış olabilirsiniz. Fakat sakın vazgecmeyin. Gecmiş deneyimlerinizden de ders alarak hatanızı fark etmeye calışın. Orneğin; diyetiniz sırasında cok katı kurallar mı koydunuz? Kısa zamanda cok fazla kilo kaybetmek mi istediniz? Bir başkası istediği icin mi diyete başladınız? Butun bu soruların cevaplarını bulmaya calışın. Bu kez daha once yaptığınız hataları yapmayın. Daha gercekci olun, ne kadar surede kac kilo verebileceğinizi iyi hesaplayın. Ve mukemmel olmasanız da en azından elinizden geleni yapabileceğinizi duşunun.

Diyet yiyecekleri cok pahalı

Diyet biskuvileri, kekleri, cikolataları gercekten de pahalıdır. Fakat siz bunların yerine kolaylıkla satın alabileceğiniz ve en az diğerleri kadar etkili olan sebze, meyve, pirinc, yoğurt ve beyaz eti deneyebilirsiniz. Boylece kendi diyet yemeklerinizi kendiniz yaratabilirsiniz. Sonucta hem paranız cebinizde kalır, hem de diyetiniz yarım kalmamış olur.

Sigarayı yeni bıraktım, bir de diyet yapamam

ıster inanın, ister inanmayın sigarayı bırakma donemleri yeme alışkanlıklarını değiştirmek icin en uygun zaman. Bunu başarabilmeniz icin olumlu duşunmeniz, kendinizi meşgul etmeniz ve planlı olmanız yeterli olacak. Acıktığınızı hissettiğinizde hemen bir elma ya da başka bir meyve yiyin. Bir yandan sigarayı bırakırken diğer yandan yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir ve bu olumsuz donemi kendiniz icin olumlu bir hale cevirebilirsiniz.

Kilolarım ailemden geliyor

Şişmanlık bir yonuyle genlere bağlı olabilir. Ama bu durum sizin hic kilo veremeyeceğinizi gostermez. Ailenizde kalıtsal olarak gelişen bir şişmanlık soz konusuysa bile, siz sağlıklı bir diyet programıyla ve duzenli egzersizlerle kilo verebilirsiniz. Sizin şanssızlığınız buyuk olasılıkla bunyenizin kucuk yaşınızdan beri size verilen geniş porsiyonlar, kızartmalar ve cikolatalara alışık olması. Ama doğru bir diyet programıyla butun bunların ustesinden gelmeniz mumkun...

Meyve ve sebzeden nefret ediyorum

Rahat bir koltuğa oturun. Arkanıza yaslanın ve gozlerinizi kapayın. Kendinizi sahilde kumların uzerinde bir şezlongda farzedin. Onunuzde buyuk geniş bir tabak ve icinde birbirinden lezzetli muhteşem gorunuşlu tropikal meyveler... Dişlerinizi sulu bir kavuna gecirdiğinizi hayal edin. Hala meyvelerden nefret ediyor musunuz? Sadece belirli bir meyve ya da sebze secmek zorunda da değilsiniz ustelik, diyet yaparken yiyebileceğiniz bir suru meyve ceşidi var. Ayrıca her zaman taze meyve ve sebze yemenize de gerek yok. Bu besinleri, kimi zaman dondurulmuş, kurutulmuş olarak da yiyebilir ya da sularını icebilirsiniz. Meyveli yoğurtlar, meyve salataları da diyetiniz boyunca sizi bekliyor.