:teytey:suprizzzzzkızlar ken şekeri ;yuksek kanşekerinin kendi aralarında tip-1, tip-2, tip-3 diye ayrıldığını ve bu rahat sızlığa sahip olan kişilerinkilo problemi varsa nasıl bir yol cizmeleri gerektiğini araştırdım cunkubende tip-2 şeker hastasıyım(genetik) inisulun kullanmıyorum ama cok dikkat etmeliyim benim bu rahatsızlığı olan kişilere kilo verirken dietleri konusunda tavsiyem:
1- kesinlikle her oğun yemeklerden 10-15 dak.once bir porsyon yeşil salata yemeleri bol limon ve maydanoz eklenerek yapılırsa daha iyi olur
2- hafrtada en az iki kez ciğ sarımsaklı yemek tuketmeleri( yoğurtlu yasarımsaklı yağsız makarna, ıspanak, semizotu v.b.)
3-mevsimine gore oğun aralarında greyfurt, yeşil elma, vicne, ananas, kivi gibi c vitamini yuksek proteini az meyvalar tuketmeleri
4-gunde en az 30 dak. egzersiz yapmaları
5- pirinc ile yapılan tum yiyecekleri hayatınızdan cıkartmanızı ve yerine esmer veya normal bulgur ile yapılan yemekleriyemenizi tavsiye ederim
ben yukarıda yazdıklarımı uygulayarak hem tıbbi ilac kullanmadan [/B][/B]şekerimi dengeledimhemde kilo vermek icin diyetime devam edebildim kızlar uygulayın cok memnun kalacaksınız[/FONT]
Kan şekeri yuksek olanlar nasıl diyet yapacak?
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Kan şekeri yuksek olanlar nasıl diyet yapacak?