Arkadaşlar boyle bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim cunku bilincsiz yapılan katı ve sık diyetler zamanla safrakesenizi curutuyor.Belik bir coğunuz biliyorsunuzdur ama benim başıma geldi cok sık ve katı diyetler yapardım lise doneminden beri ve bu yuzden zamanla safrakesem curumuş ve kucuk taşlarla dolmuş hamilelğimden sonra iyice deforme olmuş yine şanslıyımki doğumdan 20 gun sonra tam manasıyla ortaya cıktı şayet hamileliğin herhangi bir evresinde cıksaydı bebeğin gelişimine bakılmadan hem bebek hemde safrakesem alınabilirmiş.Ben şanslıydım 20 gunluk lohsayken ani bulantı,kusma ve karın ağrısıyla hastaneye kaldırıldım ve apar topar ameliyata alındım.
kısaca anlatmak istedim lutfen zayıflama uğruna sağlığımızı tehlikeye atmayalım.
safra kesesi
Karaciğerden salgılanan safranın toplandığı, karacigerin alt kısmında bulunan torba şeklinde bir organ-dır.Kesenin gorevi, safrayı depolayıp, yoğunlaştırmak, ve gerekli aralıklarla oniki parmak barsağına (duodenuma) safra salgılamaktır.
safra kesesi iltihabı
safra kesesi taşlarının neden olduğu bir ceşit iltihaplanmadır. Tıp dilinde kolesistit denir. ıki ceşidi vardır. - Muzmin safra kesesi iltihabı safra kesesi buzulur, gereği gibi calışamaz hale gelir. Hastanın karnında, ozellikle yemeklerden sonra gaz ve gerginlik vardır. Ayrıca; sağ taraftan başlayıp, kaburgaların altına kadar yayılan gecici bir ağrı ve sarılık nobetleri de gorulur. Tıp dilinde kronik kolestit denir. Bu hastalık genellikle 40 yaşını gecmiş şişman kadınlarda gorulur. - Akut safra kesesi ıltihabıBilhassa, safra yollarına yerleşmiş taşın neden olduğu bir hastalıktır. Tıp dilinde akut kolestit denir. Hastada karnın sağ ust kısmına gelen ani, şiddetli ve cabuk gelişen, sırta, hatta sağ omuzun ucuna kadar yayılan ağrı vardır. Ateş artar, kusma ve bulantı gorulur. Her iki ceşit safra kesesi iltihabında da; vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir. Ameliyat gerekebilir
Bilincsiz diyet safra kesenizi curutuyor
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Bilincsiz diyet safra kesenizi curutuyor