şimdi tv de dinledim hemen aldım kalem kağıdı elime hızlaca yazdım toparlayıp sizlerede aktarmak istiyorum cunku cok guzel bilgiler verdi uygulaya biliriz faydalana biliriz ....
1)tatlıyı tok olarak yemeyelim mutlaka ac karnına ve ara oğun olarak yiyelim...
2)sutlu tatlıları yada meyvelerle hazırlanmış tatlıları tercih edelim bunlara ornek olarak.......
FIRINDA ELMA ARMUT VE AYVA
YAPILIŞI:Bir elmayı doğrayın armutuda aynı şekilde bir ayvayıda ortadan ikiye bolun uzerlerine tarcın serpin ve bir kacta karanfil ekleyerek folyaya sarın ve fırında 15 20 dakika kadar pişirip yiyin gercekten cok lezzetli ve hafif bir tatlı
SUTLU TATLI PUDİNG
YAPILIŞIudingi yaparken layt sut kullanmaya dikkat edin ve uzerine bir meyve puresi hazırlayarak yayın uzerine tarcın serpin hem daha lezzetli hem daha faydalı bir tatlı olacaktır ...
TARCINI ihmal etmeyin cok sık kullanmaya calışın kan şekerinizi dengeler kalp ritminizi duzenler!!!
kuru yemiş olarak kuru kayısı kuru incir cekirdekli kuru uzum yiyin ve pestil tarcını serpmeyi yine ihmal etmeyin!
4)kahvaltılarda mayalı urulerden uzk durun en azından azaltın nedir bunlar?
ekmek,yoğurt, peynir
ekmek olarak mısır ekmeğini ,cavdar ekmeğini ve kepekli ekmeği tecih edin
peynir ve yoğyrtta layt yağsız olsun
sabah kahvaltı haftada bir iki gun şu şekilde yapabilirsiniz.
7 8 adet fındık 2 3 ceviz 4 5 adet badem mısır gevreği layt cok az bi peynir musli ve uzerine bir bardak ılık sut bu tarz kahvaltıyı haftada bir iki tekrarlarsnız bağırsaklarınız icinde cok faydasını gorurusunuz.
Yeşil elmayı gunde 2 tane kabuklarıyla muhakkak tuketin sınırsız faydası vardır(saydı ama ben yazmaya yetiştiremedim)
havuc ve patates gibi şekerli sebzeleri azalt daha cok yeşil yapraklı sebzelere yonel kalp icinde cok faydalıdır yeşil yapraklılar.
oğlenle akşam arasına mutlaka bir ara oğun koy koyulmadığı takdirde aclık coğalır fazla yemeye yonelirsiniz az yemiş olsanız bile metabolizmanız akşam yediğinizii direk yağa dondurur.
haftada 2 3 kez bakliyat tuketin ozellikle nohut ve yeşil mercimek
zencefil kaynatın icine yeşil cay koyup demleyin ve en son limon sıkıp termosa koyun gun bou bunu sıcak olarak tuketin hem kış icin vucuda zindelik verecek bir icecek hem yağların giderilmesine yardımı olacaktır..
mate cayını ıhlamurla karıştırıp demleyin yemeklerden once bir fincan icin hem iştahınızı kesecek hemde yediğinizin yağa donuşmesini engelleyecektir.....
arkadaşlar yetişe bildiğim kadarıyla soylediklerini yazdım ve toparlayıp sizlere aktardım umarım faydalanırsınız benim cok hoşuma gtti...yerimsenibenyerimseniben
Ender Sarac'tan tuyolar
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Ender Sarac'tan tuyolar