3saat olayını paylaşmak icin iyi bir zaman olsa gerek...şimdi....oncelikle kilo problemi yaşayan biriysem şunu gozden gecirmem lazım...

1 gunde ne kadar su iciyorum....en AZ 5 bardak değilse, acilen bunu yapmam lazim..su, sindirim icin vucuttaki enzimleri hizlarndirmak ve reaksiyonlar icin olmazsa olmazdir.....cok fazla cay veya kahve tuketiyorsam eğer ictiğim su miktarini ona gore arttırmam gerek..cunki cayın vucuttaki suyu tutma ozelliği vardır..yani ben cok cay iciyorum su icmiş gibi oluyorum diye duşunuyorsanız nafile...tam aksine cok cay iciyorsan o kadar da su icimen gerek....her bir bardak kahve icin gunluk icilen su miktarina 2 bardak ilave etmeniz gerektiğini duşunun....

evet ikinci bi mevzu ise ekmek olayi..ekmekten vazgecemiyorsaniz eğer sabah kahvaltısında tuketilebiir tabi,ama bu ekmeğin kepek olması tercih sebebidir..cunki kepek ekmek liflleri aracılığıyla sindirimi kolaylaştırır...ama oğumlerde ekmek yerine bol salataaaaaaa tercih edilmeli tabi.....

3 saat olayian gelince..her uc saatte bir yeme alışkanlığından bahsediyorum..aslında olayın sırrı vucudunu tanımakla alakalı..vucudumuzda var olan kendini koruma mekanizmasından dolayı 3 saatten fazla ac kalınca beyin kıtlık oldugunu algılayıp vucudu korumaya hazırlanıyor..bu koruma da gelen besinleri yağa cevirme,ilerisi icin depolama olarak gercekleşiyor...yani 3 saatten fazla ac kalinca vucut "kıtlık var yağları tut" diye şartlanıyor adeta...ve yediğimiz besinler enerji olarak kaslarımıza gonderieceğine yağ olarak ceşitlli bolgelerimizde depolanıyor....yediğimiz hallde halsiz ve kilolusak yediklerimizden enerji almıyoruz demektir...cunki doğru beslenme enerji acığa cıkmasını gerektirir....

ayrıca onu ye bunu yeme bu kac kalori diye hayati zindan haline getirmeye gerek yok..yemek icin var olan herşeyi vucut sindirebiir ve enerji olarak kaslara gonderebiir..ona yeterli suyu sağlamak ve 3 saati gecirmemek bize duşen kısmı....

3 saatte bir yemekten kasıt kelli felli sofralara her 3 saatte bir oturmak deği tabiki de....ana yemek sayısı 3,diğerleri ise atıştırmadan ibarettir...

orneğin sabah 7 kahvaltı

sabah 10 bir parca cikolata ve bir meyve

oğlen 1 yemek

oğlen 4 atıştırma,meyve ya da biskuvi birkac tane(paketi bitirmek zorunda değiliz)

akşam 7 yemek

eğer 12 de yatıcaksak en son bişeyler yediğimiz saat 9,yani yatıştan 3 saat once olmalıdır..ki vucuda sindirecek vakit kalsın,uykudayken metabolzima cok yavaşlar ve sindiremez,sabah kalkmayı da zorlaştırır....

evetttt.....olay bu yani...vucudu ac bir kaplan,onume ne gelse yerim seviyesinde ac bırakmamak kesinlikle,ara ara bişeyler gonderirsek sofrada mucadele daha kolay olur,cooooooooook ac değildir cunki arada yedikllerinden dolayı....

ha bir de unutmadan sofraya oturmadan 5 10 dakka once yapabiirsek 2 yapamazsak en az 1 bardak su icmek, sofradaki mucadelemizi ve iştahımızı ayarlamada cok yardımcı olacaktır....

sabah erken kallkıp vucudu calıştırmayı da ihmal etmeyelim..

hem yemek hem diyet oğllen 11 e 12 ye kadar uyuyan bir bunyede calışmaz...yerimsenibenyerimseniben.