Amanda Hamilton ve Sandy Newbigging yeni kitapları ‘Life-Changing Weight Loss’ kitaplarında hayatınızı değiştirerek nasıl zayıflayacağınızı anlatıyor.
Araştırmalara gore olumsuz duşunceler yuzde yuz yemeğe yonlendiriyor. Bu nedenle ilk olarak her mutsuz olduğunuzda yememek icin kendinize dışarıdan bakın. Beliniz ya da kalcalarınız giderek kalınlaşıyor mu? Bu sizi daha da mutsuz etmiyor mu? Burada yiyerek rahatlamayı bırakmak icin beyin detoksuna ihtiyacınız olacak.
1. Aklınızdaki ağırlıklardan kurtulun.
Ağırlıkları değiştirmek icin gercekten yapacak birşeyiniz yok mu? Kendi kendinize olmanız gereken kilonun cok uzerinde olduğunuzu soyleyin. Araştırmalar insanın inandığı şeyi tekrarlamasının motivasyon icin cok onemli olduğunu belirtiyor. Yani kilolu olmanın kaderiniz olduğunu duşunuyorsanız kesinlikle oyle olacak.
Vucudunuzla ilgili aşağıdaki duşunceler defalarca aklınızdan gecebilir. Bunları aklınızdan cıkarın ve tam tersini duşunmeye ve en az 10 kez soylemeye başlayın.
1 Kolayca zayıflayamam
2 Metabolizmam yavaş
3 Kilo vermek icin cok calışmam gerek
4 Benim icin kilo vermek imkansız
5 Bu benim doğal halim
Belirtilenlerden en cok hangisi sizi anlatıyor? Unutmayın, bu tur negatif duşunceler sizi zayıflatmaz.
2. Aşırı yemeyi bırakın
ılk adımda negatif duşuncelerinizden kurtuldunuz. ıkinci olarak yiyerek rahatlamanızın gercek sebebini keşfedin. 5 dakikanızı ayırarak hayatınızda sizi en cok uzen şeyin ne olduğunu keşfedin. Ne olduğu, kac yaşında olduğunuz hic onemli değil sadece en cok uzulduğunuz anları yazın.
Şimdisize en cok kilo aldıran sebebi belirleyin. O zamanlar nasıl hissettiğinizi duşunun ve bunun gibi bir cumle ile durumu ozetleyin: “Buyukannemsiz korunmasız hissettim” ya da “Ali tarafından istenmediğimi hissettim”. Bu neden yiyerek rahatlamaya başladığınızı bulmanızı sağlar.
3. Yanlış alışkanlıklarınızı bırakın
Yiyerek rahatlama alışkanlığınıza sonsuza kadar veda edebilirsiniz. Nasıl mı? Duygularınızla yuzleştiniz ve bu alışkanlıktan kurtulmak icin yolun yarısına geldiniz. Olumsuz anılarınızı geride bıraktınız buna rağmen bu 5 dakikalık odevi de yapın. Aşağıdaki cumleyi tamamlayın.
Yeme alışkanlıklarımı kontrol edemiyorum cunku…………………………..
(sizi mutsuz eden sebepten başlayarak duşuncelerinizi yazabilirsiniz ya da acı veren bir anınızdan yola cıkarak duygularınızı anlatabilirsiniz.)
Daha sonra yazdıklarınızı yuksek sesle okuyun ve ne kadar mutsuz olduğunuzu puanlayın.
“Bu sebepten mutsuzluğum 10 uzerinden………………………….. Ancak daha once bu şekilde hissetmiş olsam bile kendimi cok seviyorum ve olduğum gibi kabul ediyorum” diye duşunun.
Sandy ve Amanda bunu defalarca yapmanızı oneriyor ve bunun sizi negatif duşuncelerinizden arındıracağını belirtiyor.
4. ınce duşunmeye başlayın
Şimdi artıl pozitif ve başarabileceklerinizi duşunmenizin zamanı geldi. Kendinizi cok sevin. Bedeninizin sağlıklı olması icin yapmanız gerekenleri yapın. Kalorilerinize dikkat edin, duşuk yağlı beslenin. Sizin formda kalmanızı sağlayacak “Mutlu, sağlıklı, aşk dolu, eğlenceli, yaratıcı, kibar, akıllı, anne, arkadaş, eş, koca, aşık, dinleyici, oğretmen..im.” gibi cumleler kurun.
“Kendini seven, motive eden, sonuca ulaşan, gulen, sağlıklı bir yaşam suren BıRı OLMAK ıSTıYORUM” cumlesini her gun, fırsat bulduğunuz her zaman yuksek sesle soyleyin. Bu sizi forma sokarken, formda kalmanızı, motive olmanızı sağlayacak.