Merhaba arkadaşlar,
Yazdıklarımın hepsi yaptığım bir hatadan dolayı silinince tekrar yazmaya uşendim. Jorge Cruise'un sabahları 8 dakika isimli kitabıyla ilgili direk alıntı yaparak devam edeceğim;
8 dakikada ideal kilo
8 dakikada ideal kilo Dort hafta boyunca her sabah kendinize sadece sekiz dakika ayırarak ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.
Jorge Cruise Amerika'da milyonlarca insanın hic kacırmadan izlediği televizyon programı "Sabahları 8 Dakika" nın yaratıcısı. Fakat Cruise kendini iyi bir vucuda sahip olmaya adamış "bay vucutlardan" biri değil. Her sabah 8 dakikalık bir egzersiz ve doğru beslenme programıyla sadece 4 haftada forma girmeyi oneren bir uzman.
Fazla kilolu olmaktan utanmanın ne demek olduğunu biliyorum cunku yaşadım" diyen Jorge Cruise kucukluğunden beri sağlıklısız bir hayat surmuş: "Enerjim yoktu, her gun baş ağrıları cekiyordum ve ciddi astım rahatsızlığım vardı." Haftalarca mide ağrısı ceken, bol bol su ve bitki cayları icen, yemek yiyemeyen ve hızla kilo kaybetmeye başlayan Jorge Cruise, ağrısı artıp acilen hastaneye kaldırıldığında apandisitinin patladığını oğrenmiş. Bu olaydan sonra yeme alışkanlıklarını kokten değiştirmiş.
"Fazla sut urunu ve kırmızı et yemeyi bıraktım, işlenmiş gıdalardan tam tahıllara ve sebzelere geciş yaptım, bol su icmeye, soya urunleri yemeye başladım. Bir gun baş ağrılarımın ve astımımın kesildiğini fark ettim. Kendimi sağlıklı ve enerjik hissediyordum" diyen Cruise şimdi insanların sağlıklı olmalarına ve bunu korumalarına yardım etmek istiyor. Jorge Cruise yaşamını başka insanlara en iyi ve en verimli kilo verme bilgilerini oğretmeye adamış.
Program nasıl uygulanacak?
28 gunde kilo vermek ve ideal kiloya ulaşmak icin mucizeler vaad eden "Sabahları 8 Dakika" programı uc temel kurala dayanıyor:
Heyecan formunuz
Sabahları 8 Dakika uygulamasından once yapacağınız gunluk "Uyanma konuşması"yla kendi ic motivasyonunuzu yaratacaksınız. Bu size yeni yaşam biciminizi sevme konusunda kendinizi motive etmeniz icin gerekli olan heyecanı sağlayacak.
Bu konuşma sırasında kilo verme hedeflerinizi saptayın, bu kilolardan kurtulmak icin yeni ikna yolları keşfedin. Kendinizi olumsuz duşunen birinden olumlu duşunen biri haline donuşturun. Nefes alma şeklinizi değiştirerek gizli bir enerji kaynağı yaratın, hareketlerinizi değiştirmek icin gozunuzde canlandırma gucunden yararlanın. Sahip olduğunuzu bilmediğiniz zamanı ortaya cıkarın, bir saniye icinde ruh halinizi duzeltin, ozguveninizi ortaya cıkarın. Ayrıca sabahları yapacağınız uyanma konuşmasına ek olarak programın bir başka oğesi de "Gunluk". Bu bolumde; kaydettiğiniz ilerlemeyi, yaptığınız atılımları ve yaşamınızda sizi mutlu kılan şeyleri yazmak yeterli.
Fiziksel formunuz
Programın temelinde kendisini kanıtlamış "iki super hızlı hareket" yer alıyor. Bunlar gunde sadece 8 dakika zaman alıyor, fakat muhteşem sonuclar veriyor. Bu iki guclendirme hareketi, hergun metabolizmanızı hızlandırmanıza, form kazanmanıza ve yağlarınızı mumkun olduğunca etkili şekilde yakmanıza yardımcı oluyor.
Beslenme alışkanlıklarınız
Takip etmesi son derece kolay olan "yağ yiyin forma girin" beslenme programı kişide yemekten yoksun bırakılma duygusu uyandırmıyor. Bu programda, hemen her diyette soylendiği gibi, sadece omega yağlarını yemek zorunda değilsiniz. Yemeklerinizde her turlu yağı, hatta tereyağı gibi doymuş yağları bile kullanabilirsiniz. Ayrıca mısır yağı veya hoşlandığınız diğer yağları da kullanabilirsiniz. Sadece bunları az miktarda kullanmaya dikkat edin. Ama yine de unutmayın ki, omega yağlarını ne kadar fazla kullanırsanız, o kadar daha az yemek yiyecek, yediklerinizden keyif alacak, metabolizmanızı hızlandıracak, hastalıkları engelleyecek ve kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.
Ketentohumu yağı kullanın
Ketentohumu yağı kullanmanız gereken yağların başında geliyor. Sabahları ekmeğinize recel surmek yerine, ketentohumu yağı kullanın (Bunun erimiş tereyağı olduğunu duşunebilirsiniz). Bu tostunuzun daha lezzetli olmasını ve kendinizi daha uzun sure tok hissetmenizi sağlayacaktır. Sebzelerinizin uzerinde sos kullanmak yerine oğlen veya akşam oğunlerinde bir cay kaşığı ketentohumu yağı kullanın.
Aşırı yemek yemenizi engellemek icin akşam yemeğinden 1 saat once bir cay kaşığı ketentohumu yağı karıştırılmış bir kase yağsız yoğurt veya soya yoğurdu yiyin. Pişirdikten sonra bir cay kaşığı ketentohumu yağı katarak corbanızı daha doyurucu, yağ yakıcı bir dost haline getirin. Metabolizmanızı harekete gecirecek ve corbanızın lezzetini artıracaktır.
Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!