ALINTIDIR....
Zayıflamanın tek yolu
İki buyuğum, Engin Ardıc ve İlker Sarıer, koşelerinde yuruyuş yapmanın nimetlerinden bahsedip okurlarına yurumeyi salık verdi. Buna elbette itirazım yok. Yurumek bence de en keyifli spor. Ancak ...
İki buyuğum, Engin Ardıc ve İlker Sarıer, koşelerinde yuruyuş yapmanın nimetlerinden bahsedip okurlarına yurumeyi salık verdi.
Buna elbette itirazım yok. Yurumek bence de en keyifli spor. Ancak onlara `kilo verme` kısmında katılmıyorum. Diyorlar ki, `Gırtlağımızdan hic kısmadan, yalnızca yuruyerek şu kadar kilo kaybettik.`
Tabii ki kilo vermişlerdir. Yalan soylecek halleri yok ya. Fakat sanırım ikisi de yurumeye hayatlarında yeni başladıkları icin kilo kaybediyorlar. Yoksa sadece yuruyerek zayıflansa... Benim şu an manken Twiggy gibi olmam gerekiyordu.
İnsan takometresi
Kişisel tecrubelerime gore, yuruyuş yaparak zayıflamak tek bir şekilde mumkun: Bilgilenerek. Bu ne demek? Acıklayayım.
Ben fırsat buldukca yuruyorum. Yıllardır. Fakat yakın zamana kadar kilo vermeden yana faydasını gormuyordum. Ta ki bir `adımolcer` alana kadar. İlker Sarıer`in deyimiyle `insan takometresi`.
Bu aletler normalde nerede satılır bilmiyorum. Ama internetteki butun Turk mağazalarında var. Benimki Omron marka. 50 YTL`ye almıştım.
Kibrit kutusu buyukluğundeki aleti yururken cebinize koyuyorsunuz. O da size, attığınız adım sayısını, katettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi, hatta verdiğiniz kiloyu (daha doğrusu gramı) kucuk bir yanılma payıyla soyluyor.
Sıkıysa yiyin
Adımolcere gore, 1 saatlik yuruyuşte 7500 adım atıyorum. Bu kadar adım sonunda da yaklaşık 7 kilometre yurumuş oluyorum.
Sallana sallana yapılan bir yuruyuş olmadığı icin tabii ki pestilim cıkıyor. Terden bayılıyorum. Ağzımın ici Sahra Colu`ne donuyor.
Peki bu zahmetin sonunda kac kalori yakıyorum? Adımolcerimize bakalım: 280 kalori. Sırada ikinci aşama var. Şimdi de bir yerlerden besinlerin kalori bilgisini bulacağız. Bizim gorevimiz Jim, tabii eğer kabul edersek, boş kaldıkca neyin kac kalori olduğunu okuyup ezber etmek.
1 adet muz: 100 kalori. 100 gram kaşar: 400 kalori. 100 gram ay cekirdeği: 550 kalori. Hadi şimdi sıkıysa yiyin!
Ketcaplı, mayonezli hamburger: 700 kalori. Yanında patates ne de guzel gider: 600 kalori. Canım bir de soğan halkası cekti: 550 kalori.
Aaa! Niye yemiyorsunuz yahu? 1 adet menu işte. Yakmak icin altı ustu 6.5 saat yuruyeceksiniz. 45 kilometre filan. Yesenize!
Boğazınızdan gecmez
Sanırım derdimi anlatabildim. Sabah uykunuzdan fedakarlık edip kalkmışsınız. 2 saat yurumuşsunuz. Yorgunluktan olmuşsunuz. Ve adımolcer 550 kalori yaktığınızı soylemiş.
Boylece de kalorinin kıcınızdan ter damlayarak yakılan bir şey olduğunu oğrenmişsiniz. Baldırlarınız hala ağrıyorken, 550 kalorilik bir soğan halkası boğazınızdan gecebilir mi?
O halde tekrar edeyim: Sadece yuruyerek değil, ancak hem yuruyerek hem de bilgilenerek zayıflayabilirsiniz.
Zayıflamanın tek yolu
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Zayıflamanın tek yolu