Gunluk tempolu olarak yuruyeceksiniz.Akşam yemeklerinde normalde yediğinizin yarısını yiyorsunuz tuz yok şeker yok yağ yok.Yaptığınız yemekler zeyinyağlı olacak.
Katı yağlar yasak, (bunun sebebide karadenizli insanlar katı yağ tuketir ve kalp hastalığı coktur, akdenizli insanlar zeytinyağlı beslenirler ve sağlıklıdırlar.)
Herkesin bir gunluk yemek planı olmalı eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir diyetisyenle karar verebilirsiniz.
Eğer cok fazla kiloluysanız orneğin 20-30 kilo fazlanız varsa kesinlikle bir diyetisyene gitmeniz gerek zaten.
Şekeri tamamen kesmeniz gerekiyor, tuzuda... Hamur işi yemek yasak bunun yerine kepekli ekmek yada cavdar ekmeği tuketin.Ayrıca bol su tuketmeniz gerekiyor yaşa gore 2 ila 2.5 litrearası normal bir insanın tuketebileceği sudur.Ayrıca bu kilo fazlasına gore artar.
Kucuk ev işleriyle buyuk olcude adımlar atabilirsiniz.
Orneğin:
Evde işleri cocuklarınıza yaptırmayın.Daha cok hareket halinde olun...Televizyon izlerken bile spor yapmaya calışın.
Mesela bu sabahtan itibaren işe yurume gidip gelmeye başlayın ve iş yerlerinde yiyeceğiniz yemeklerin yerine, hafif salata turu şeyler yiyin.
Akşam yemeklerini en fazla 7de yiyin ve sonra ağzınıza hicbirşey koymayın.
Ben bunları 1 ay yaparak sağlığıma kavuştum.Kiloluydum 10 15 kilo verdim.Devam ediyorum yapmaya.Bu oğrendiklerimde bir kitapla başladı.
Size bu kitabı anlatayım,icerisinde neler yapmanız gerektiği, beslenme planınızın nasıl oluşturabileceği,kalori cetveli,işlerde harcanılan kaloriler sadece aklıma gelenler bu kitapla neredeyse hayatım değişti.Artık hergun yurumesem rahat hissedemiyorum.
Reklam gibi yapmak istemiyorum ama kitabın adı 21.yuzyılda sağlıklı beslenme ve diyet, Dr.Huseyin Budak ın kitabı.Bu kitap diyetten once sağlıklı yaşam hakkındada bircok oneri veriyor.
Sağlıklı bir hayat icin yapılacaklar listesi...
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Sağlıklı bir hayat icin yapılacaklar listesi...