NTV`de Burcu Esmersoy ve Yekta Kopan`ın sundukları `Yaz Gecesi Şovu` programına konuk olan Uzman Diyetisyen Dilara Kocak, az yemek yiyen ama kilo vermeyen insanların yaptıkları yanlışlara değindi.

`Az yediğiniz zaman, vucudunuza her gun 1000 kalori 1200 kalori verdiğiniz zaman, az yemeye alışıyor vucudunuz` diyen Kocak, yiyerek zayıflama durumunda metabolizmanın daha fazla calıştığını ve uyumadığını belirtti.

Kocak, insanların diyet listelerine ve diyetisyenlere olan bağımlılıklarının da yanlışlığına dikkat cekerek, `Bağımlılık kelimesi gercekten onemli bir kelime. Altını cizerek soyluyorum ki lutfen diyetisyene ve diyet listelerine bağımlı kalmayın` diye konuştu.

Dilara Kocak, kişinin diyet listesine bağımlı olması durumunda bir kac hafta yuksek motivasyonla devam ettiğini ancak 3. ve 4. haftadan sonara bu motivasyonunu duştuğunu anlatarak `Artık sıkılıyor birilerinin ona bir şeyler soylemesinden. Onu ye, bunu yemek, o yasak bu yasak.. Boyle yaptığınızda insanlar işte vazgeciyorlar ve bu işi bırakıyorlar. O yuzden diyorum ki sizin beslenmeyi oğrenmeniz lazım ve benim size cozum uretmem lazım ve diyet listesine bağımlı olmamanız lazım` acıklamasını yaptı.

Her oğlen ve akşam aynı yiyecekleri ve cok az yiyen ama buna rağmen zayıflamadığını soyleyen insanlara da Dilara Kocak şu uyarıyı yaptı:

`Evet o zaman onlar `Hic yemiyorum ama kilo veremiyorum` diyorlar. Cunku metabolizmalarını yavaşlatıyorlar ve durduruyorlar. ışte boyle bir bireye daha fazla yemek verdiğinizde gercekten kilo verdiğini goruyorsunuz ve kendini daha enerjik hissediyor.`

Dilara Kocak, diyetisyenin birey değişmediği surece hic bir şey yapamayacağının da altını cizdi