Kilo Veremiyorum Diyorsanız!
Duşuk kalorili yiyeceklerle besleniyor, yılın yarısından fazlasını diyet yaparak geciriyor ve kilo veremiyorum diyorsanız sağlıklı beslenme ve form koruma onerilerimize goz atın!
Kilo Veremiyorum Diyorsanız!
Vucudumuz sağlığını korumak icin gunluk ihtiyac duyacağı enerji miktarını depolar. Yetişkin bir kadın icin gunluk kalori miktarı 2200-2400 seviyesindedir. Kilo vermek icin aniden duşuk kalorili bir diyet yapmaya başladığınız vucut alarma gecer. Enerjisini korumak icin bazal metabolizmaya uyarı gonderir. Boylece metabolizma hızı yavaşlar ve kilo verme hızı duşer. Siz ne kadar az yemek yeseniz de vucut kendini korumaya calıştığı icin kilo vermenize engel olur. Bu nedenle diyet yaparken ani gecişler değil yavaşca kalori alımını duşurmeniz gerekir.
Kilo vermenin altın anahtarı hareket etmektedir. Yediklerinizi azaltsanız bile spor yapmadan, hareket etmeden sağlıklı kilo vermek mumkun olmaz. Bulabildiğiniz her fırsatta yuruyuş yapmaya, kaslarınızı calıştıracak sporlara vakit ayırmaya ozen gosterin. Bu sayede kilo vermeye başlayacak, yağ depolanmasını durduracaksınız.
Gunde tek oğun beslenerek kilo vereceğinizi duşunuyorsanız hemen bu duşunceden kurtulun. Sadece akşam yemeği sadece oğle yemeği gibi tek oğunle beslenmek kilo vermenizi sağlamaz, sağlığınızın bozulmasına neden olur. Kilo vermek istiyorsanız sabah kahvaltılarınızı kesinlikle atlamayın. Vitamin, protein, mineral acısından zengin bir kahvaltıyla gune başlayın. Boylece gunun diğer oğunlerinde daha az yemek yiyecek ve daha kolay kalori yapacaksınız. Kahvaltı yapmak istemediğinizde şu sozu hatırlayın; “Kahvaltını kral gibi, oğle yemeğini prens, akşam yemeğini fakir gibi yap”.
Meyve ve sebzelerin kalorisi duşuktur. İceriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır, vucut sağlığını korur. Kilo vermek istediğinizde sadece meyve ve sebze ile beslenmek size başarılı sonuc getirmez. Vucudunuzun et, balık, peynir, yumurta, sut, yoğurt gibi protein kaynaklarına da ihtiyacı vardır. Aşırıya kacmamak şartıyla protein almak kalori yakma hızını yukseltir, kilo vermenizi kolaylaştırır. En ideal protein miktarı gunluk 15-20 seviyesinde olmalıdır.
Spor yapıyorsunuz, sağlıklı besleniyorsunuz ancak yine de kilo veremiyorsunuz. Peki, duzenli uyuyor musunuz? Uykusuzluk ve yorgunluk halsizliğe neden olur, hareketleriniz yavaşlar. Buna bağlı olarak metabolizma hızınız da duşer. Sağlıklı kilo vermek icin gunde 6 saat uyumaya ozen gosterin.
alıntı:msn kadın
Kilo veremiyorum diyorsanız...
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Kilo veremiyorum diyorsanız...