uzun uzun ve sık yazdığım icin başka konuları kapatmayayım dedim.

yeniden kendime bir konu actım.

yeniden diyorum zira daha once cok konu acıp başaramamışlığım var.

dukan diyetinden tut, diyetisyene kadar. hepsinde konu da actım.

bu son olsun.

şoyle başlayayım. oncelikle hep 45-50 kilo arasında olmuş bir insandım. son iki uc senede 15 kiloya yakın aldım. bizim kilolar normalde cok fazla değil aslında. ama ben kendimde fazla buluyorum.

sonra başladım diyetlere.

zayıflatıcı haplardan tozlara her şeyi ictim. spora gittim, bir ayda bıraktım (ilk ay şiştim gene ondan bıraktım, tek kilo bile veremeyince), bolgesel zayıflamaya gittim, masaj yapıp sauna bandı gibi bir şeye sokuyorlardı, incelme garanti diyorlardı. gittiğimde 57 kilo idim, yaklaşık 10 kez gittim hala 57'de kaldım ve bıraktım.

bir şekilde gitmedi işte bu kilolar...
en son doktora gittim, bir rahatsızlığım mı var diye... oyle bir şey de yok, tiroid vs yok.

buradan da diyetisyenin yolunu tuttum.
iki farklı diyetisyene gittim.

ilk gittiğimde oyle bir liste aldım ki elime, normalde yediğimden fazla. (normalde cok az yiyen bir insanım)

ilk hafta 0.7 gram gitti, bir heveslendim. ikinci hafta aynı kaldım, ucuncu haftada ise o 0.7 geri geldi, totalde 1.5 geri geldi. 61.8 ile başlamıştım diyetisyene, nerdeyse 63 ile de bıraktım. (o diyetisyen burada da reklamı yapılan, daha doğrusu kendisi girip reklam yapan biriymiş, saflığıma geldi. ovgulere kanıp gittim.)

sonra yeni bir diyetisyene başladım.

oraya başladığımda gene kendi cabamla 61.8'e duşmuştum.
uc hafta gibi bir surede 59.7'yi gordum.

50'li kilolar benim icin hayal gibi, aylardır 50'lileri gorememiştim. cok mutlu oldum, diyeti surdurdum. listem hic değişmiyordu biraz ona bozuktum.

sonra kadın yurtdışına falan gitti, o sıra randevu alamadık. benim de kilo vermem durdu. oylece kaldım.
şimdi kiloları tekrar almış haldeyim.

o sırada burada cok konu actım. oyle ki dukan diyetinden tut, kalori saymaya, diyetistene... hepsinde birer konu acıp birkac gun duzenli gittim. olmadığını gorunce de bıraktım.

şu an 62.5 kiloyum. iki gundur tartılmıyorum. normalde dakikada bir tartılan biriyim ama bu sistemde uc dort gunde bir tartılayım diyorum.
regl de olmak uzereyim biraz da onun etkisi.
en son gecen hafta sabah tartıldığımda 63'u gordum.
dunden onceki gun ise 62.5 ile diyete başladım.

yani tam 25'inde başladım. 1 ay boyunca dayanmayı planlıyorum.

programım ise tamamen şu...
belki biraz kulaktan dolma olacak ama...
en yakın arkadaşımla hemen hemen aynı kilodaydık.
uc ay goruşmedik şehir dışındaydı.
geldiğinde 11 kilo vermiş.
1'ini geri almış sadece.

gunduzleri yemek yemiş, ama akşamları bulunduğu evden dolayı hicbir şey yiyememiş.

yani oğlen 15'ten sonra falan yemeği kesmiş bir şekilde.
cok acıkırsam cay iciyordum ya da ağzıma bir tane fındık atıyordum diyor.

sonra da bakmış kilo veriyor bunu surdurmuş.

ben de uc gundur bunu yapıyorum zira ben şuna eminim kendi adıma, akşam yediğim kalıyor bende.

diyette de gunduz daha yoğun yer akşamı az yersem kilo veriyordum.
ama gunduz az yiyip oradaki oğunu akşama atarsam ertesi gun bile kilo almış uyanıyordum.

şimdiden bu yontemle kendimi hafif hissetmeye başladım. ve cidden guveniyorum bu sisteme.

haaa ama şoyle.. akşamları cok acıkırsam ağzıma bir domates atıyorum ya da bir salatalık.

hah cok mu acım, saat daha 18'mi? o halde balık yapıyorum azıcık kendime.

7 tane istavrit falan. mumkun olduğunca yavaş yiyorum.
sofradan doymamış kalkıyorum.

en azından şiş değilim. sabahları gobeğim azıcık ice gitmeye başladı

dilerim tez vakitteee 50'leri goruruz birlikte...

55 altına indiğim anda zaten kutlamalara başlarım ben...

ha bir de ben geri sayım yapmayı planlıyorum kendimde.

yani 30 gunde bu diyetle 7 kilo falan veriliyormuş.
ben 7 veremem diye duşunuyorum ama 5 bile yeter.
yeter ki 30 gun dayanabileyim...
sonrası gelir zaten

şu an kaldı 27 guuuuun ))

bir de var ya... biraz azaldığımı gorsem, ne bileyim bir dort kilo falan vermiş olsam arkası gelir bende. o kilolar gitmedikce şevkim kırılıyor, bırakıyorum diyeti falan.