Hadi başlayalım

Boy:170
Son 5 yıldır en yuksek kilo: 80
En duşuk kilo: 67
Mevcut kilo:72

Daha bir ay oncesine kadar 68-70 ti kilom, nasıl oldu ne yaptım anlamadım ama hoop 72.7'yi gordum pazar akşamı….
Bir yıldır duzenli spor yapıyorum ama gordum ki boğazı tutmayınca spor sadece vucudu toparlıyor, goruntuyu kurtarıyor ancak kilo kaybı asgaride kalıyor…

Diyetisyenin yaptığı analize gore 65 kilo olmalıyım, ben her ne kadar 60 diye diretsem de kas ağırlığımın cok fazla olduğunu 60 kilonun bende kotu duracağını iddia ediyor cici diyetisyenim.. (bu arada en son 2 ay once goruşmuştuk, elimdeki listeyle devam ediyorum şu an)

Diyetisyen demişken, verdikleri listeyi gecici duşunmemek ve yaşam tarzı haline getirmeye calışmak onemliymiş, ara verip geri alınca aklım başıma geldi...

Hedefim 2 ayda 63-64 u gormek… yani 38 beden olmak…
Az once yediklerimi yazarak kendimi takip edeyim diye duşundum, not defterimi kalemi almışken;
KK da gunluk oluşturmak fikri cok daha keyifli geldi…

Boylece kendimi rapor veriyor gibi hisseder, kontrolu kaybetmem diye duşundum…

Oncelikle kendime not sizlere fikir ;
Ekmek tuketmek şart ( aylarca ekmek yemediğim halde gr kaybetmediğimi biliyorum)
Ekmeği ekmek olarak tuketmek tercih edilmeli ( evet pilav-makarna-vb de ekmek yerine geciyor ama hicbiri ekmek kadar besleyici değil)
Cok cok cok su icmeli- maden suyu- yeşil cay tuketilmeli- su alkali olarak tuketilirse daha bi hoş olabilir fayda acısından…
İmkanlar dahilinde ne olursa olsun haftada 3-4 gun spor yapılmalı
Ara oğunler atlanmamalı
Ve her şey sınırlı yenmeli ( ben o sınırsız istediğini ye diyetlerine inanmıyorum acıkcası)
Hımmm ve uzgunum ama şeker ve tatlılar ilk 1 ay kesinlikle yenmeyecek,meyve ne gune duruyor canımmm...

Şimdiii ben 3 gundur ne yedim ne ictim yazmaya başlayalım… değişimli bir liste uyguluyorum, yeri geldikce acıklamaya calışacağım değişim nedenlerini...