Her zaman olduğu gibi tekrar karşınıza ismi pek bilinmeyen fakat bulundukları ulkede gayet guzel işlere imza atan, odullere doymak bilmeyen başarılarını surekli ikiye katlayan ve benim kendi kendime nasıl olmuşta bu adamları duymamışım dememe neden olan bir grup tanıtımıyla karşınızdayım.
Avustralyalı Hiphop uclusu Amerika doğumlu Mc Bliss gercek ismiyle Jonathan Notley, yine Avustralya’lı Mc Esoterik (Max Mackinnon) ve Faslı dj’leri Dj Izm (Tarik Ejjmai) uclusunden oluşuyor. Lise yıllarında tanışıp rap muziğe gonul veren grup elemanları ilk release’leri olan The Arrival Ep’yi 2000 yılında cıkarıyor. Grup 2003 yılına geldiğinde Music Oz Awards hiphop dalında odul alıyor ve 2004 yılı icin artist adayı olmayı başarıyor. 2004 yılında Obese records etiketi altında Flowers İn The Pavement adında ilk uzun calar albumlerini cıkarıyorlar. Tarihler aralık 2005’i gostediğinde 50 cent’in Get Rich Or Die Trying Avustralya turunda alt grup olarak sahneye cıkmaya hak kazanıyorlar. Bunları takiben 2006 yılında label değiştirerek İllusive Sound’a geciyor ve ikinci yasal albumleri olan Day Of The Dog albumunu 3 martta yayınlıyorlar. İngiliz Mc Motley ve ciddi rap dinleyicilerinin tanıdığı Low Life Records’tan yine bir İngiliz olan Mystro eşlik ediyor bu albume. Bu başarılı gidişatlarını destekleyen yine bir odul alıyor grup ve 2007 Aria Awards Best Urban Release odulune layık goruluyorlar.
Sydney trio’su grup beni yerle bir eden ucuncu uzun calar albumu olan Flying Colours’u Nisan ayı icerisinde yayınlıyor. Album cıktıktan birkac hafta sonra Avustralya’da Australian Aria Albums Chart’ta kendini onuncu sırada buluyor. Albumde kederi, neşeyi daha doğrusu her şeyi hem sound bazında hem liriklerde bulmak mumkun. İnsanı hic sıkmayan, her şarkısında ayrı bir hissiyata surukleyen geniş ufka sahip bir album. Sample secimleri, drum dizilişleri, scratchler ve kafiye makinası bu adamlar neresinden başlasa bilemiyor insan. Grup hakkında ve gecmişleri hakkında yuzeysel bilgiye sahibiz zaten. Album tanıtımından cok bu adamları tanımanızı, cok gecikmiş olduğumuzu ve bu adamları takip etme zamanın geldiğini bildirmek istedim sizlere. Albumden iki parca hediye ediyorum . Fakat Destiny Lane adlı parcayı kulaklarınızı dort acarak dinleyin diyorum. Keyifli dinlemeler.
HHL'den bulabilirsiniz.