[IMG]http://img690.**************/img690/5527/tandemroportaj.jpg[/IMG]

Sokak-Sanati.Com:Tandem, seni tanımayanlar icin kısaca bizlere kendinden bahsedermisin?

Tandem:Merhabalar.Oncelikle Adım Yunus Emre Ekici.İstanbul Bayrampaşa doğlumlu olup aslen Samsun’luyum.Ayrıca 19 Mayıs Universitesi Turizm bolumu mezunuyum ve şu anda 5 yıldızlı otellerde barmenlik yapıyorum.

Sokak-Sanati.Com:2008 Yılında ilk yayınladığın “Anlaşılmaz Anlamlar EP”den bu yana, 2009-2010 arası “Tehlikeli Hareketler” & “Fakir Kalbin Sermayesi” ve 2010 Ocak ayında ”İzmarit ve Kuller” adlı albumunu dinleyicilerine sundun, son olarak Ekim ayında yayınladığın ” İki Ritim Bir Mermi ” ile gecmiş donemlerdeki başarılarına birini daha ekledin, peki bu surecte Tandem’in muzik anlayışın’da ne gibi değişikliler oldu?

Tandem:Tabiki cok buyuk değişiklikler oldu.Her acıdan gitgide daha iyisini yaptığıma inanıyorum.Gunden gune kendimi geliştirmek icin elimden geleni yaptım.Hala da oyle.

Sokak-Sanati.Com:Albumun tamamlanma surecinden bahsedermisin ne gibi zorluklarla karşılaştın?

Tandem:En buyuk zorluk Samsun’da okuyup studyomunsa İstanbul olmasıydı.Sadece buraya geldiğim zamanlarda kayıtlar alabildim ve bu hicte kolay olmadı.

Sokak-Sanati.Com:Album indirildiği gunden itibaren dinleyicilerden olumlu yorumlar alıp diğer albumlerin gibi beğeni kazandı? Peki Tandem’in album hakkında şahsi goruşu nedir?

Tandem:Şu bilinsin ki eksiklerimi en iyi ben biliyorum.Albumde kendimden bişeyler anlatmaya calıştım ve anlatabildiğime inanıyorum.Belirli bir konsept yaratmak amacımdı bunuda başardım beatlerle,sozlerle,kapakla vs..Flowumu,yorumumu geliştirip cok iyi yapmaya gayret gostericem.Cevremdekilerin poh pohlaması pek bişe ifade etmez cunku ben uğraşırsam cok daha iyisini yapabilceğime inanıyorum.Yapıcı her turlu yoruma ozelden ulaşarak teşekkur ediyorum.

Sokak-Sanati.Com:“İki Ritim Bir Mermi” album ismi ile neyi kastetmektesin?

Tandem:Melodi ve Nefret arasındaki bağlamı,Savaş ile barış arasındaki o ince ironiyi vurgulamak istedim.

Sokak-Sanati.Com: “İki Ritim Bir Mermi” Albumunde “GGG” adlı featiniz’de “Yunus’u Boğdum Emre Kaldı” ifadeniz size neyi anlatmaktadır?

Tandem:Bilmeyenler vardır belki 2008′de Derman ile yaptığımız bir parca Melankolia resmi web sitesinde yayınlandı.Hem Samsunlu Hemde adım Yunus olduğu icin herkes ordaki isimlerle bağdaştırdı,ozendiğimi duşunduler.Ben artık bu etiketten kurtulduğumu,kendi yolumu cizdiğimden bahsettim.Fuchs ile yaptığımız parcada bunun ispatıdır.Yani Ben Emre’yim

Sokak-Sanati.Com:“Tank & Papatya” adlı calışmanın nakaratın’da “Ne yaparsan yap değişmez insan, Ne yaparsan yap hep aynı dunya” diyorsun, Tandem’in dunya’da değiştirmesini istediği şeyler var sanki parcadaki vermek istediğin mesajdan bahsedermisin?

Tandem:Mesaj gayet acık ve net,Sosyal mesaj vermek istemiyorum Dunya’nın tozpembe olduğunu duşunen insanlara aslında oyle olmadığını,dunyanın boktan ve yaşanmaz olduğunu hatırlattım.Dunyayı değiştirmeyi değilde İnsanları değiştirmeyi istiyorum sadece.

Sokak-Sanati.Com:“Aynısın” isimli feat parcanda “Haklısın sen ademoğlu eğer duzen boyleyse” diyorsun, bahsettiğin dunya duzeni hakkında neler soylemek istersin?

Tandemevamı ‘Cihan harbe cıktığında,izliyceksin sende oyle’ yani insanlar cevresinde olup bitenleri sadece oturduğu yerden en ufak tepki bile vermeden,sorumsuzca izliyor.Bu parcamda bunu eleştirdim.Oksijen parayla satılmakta (Funye)

Sokak-Sanati.Com:“İnceldiği Yerden” adlı parcanın başlangıcın’da “İnan hic değişmedim gozlerimde aynı ben,inan hic değişmesek olmadan bir neden” diyerek “değişmediğini” değiştirilmek istemediğini belirtiyorsun, burdaki değişiklikten kastın nedir?

Tandem:Tandem mahlasını ilk şiir yazmaya başladığımdan beri kullanıyorum.O gunden beri gozlerimde hala aynı cocuğun,aynı Emrenin bakışları var

Sokak-Sanati.Com:“Stratum” ile feat parcanda belirgin bir sitem soz konusu bu duyguların kaleme alınması haliyle zordur, şarkı sozlerini kaleme dokme zamanlarından bahsedermisin?

Tandem:Sadece geceleri soz yazıyorum.

Sokak-Sanati.Com:“Bazen Bende” isimli parcanda “Beni ise hic tanımıyorsun” gibi sozlerle bazı kişilere hitaplarda bulunuyorsun, parcanın ismindede bir gizem var gibi.Şarkının adını neyi duşunerek “Bazen bende” diye isimlendirdin, “Bazen Bende” kavramı sana neyi cağrıştırmakta?

Tandemevamı ’sadece biraz onyargı,bundan ibaret biliyosun.’ Şarkılar kendi iclerinde bir butundur.Tum sozler bir zincir gibi birbirine bağlı aslında.Bazen bende deliricek gibi oluyorum.Olay bu.

Sokak-Sanati.Com:“Yobaz” adlı şarkında “Nefes Filminden” kesite yer vermişsin guzel bir hava katmış, bu tur parcalar’da bazılarından “siyasi rap” olmaz gibi duyumlar aldığımızda oluyor.Rapi siyasetle bağdaşdıranlar hakkında ne soylemek istersin?

Tandem:Ben cevremde olan olaylara sessiz kalan biri değilim,olamamda.Zamanında sessiz kaldığımız icin bugun Dunya ve Turkiye bu halde.Rapcide olsa Rockcıda olsa hatta emo bile eğer bir haksızlık goruyosa bunun karşısında durmalı.Yani Rapte siyaset olur mu? Bal olur hacı.Al sana ornek.

Sokak-Sanati.Com:Album’de yer alan parcalardan “Bir Dakika” adlı parcan sanki “Outro” niteliği taşıyor, icinde yer eden bazı duygulara değinmeden gecmek istememişsin, “Bir Dakika” adlı parcana album’de yer vermenin ozel bir nedeni varmı?Bir nevi birilerine mesaj vermekmi istedin?

Tandem:Her parcamda olduğu gibi bu parcadada kendi icimdekileri yansıttım.1 dakikalık tek verse’de 20 senemi ozetlemeye calıştım kısacası.

Sokak-Sanati.Com:2010′da dinleyicilerine “İzmarit ve Kuller” & “İki Ritim Bir Mermi” adlarında iki album sundun,2011 icin aklında canlanan ne gibi projeler var?

Tandemaha iyi albumler yapmak gibi projelerim var

Sokak-Sanati.Com:Roportaj icin teşekkurler, son olarak dinleyicilerine neler soylemek istersin?

Tandem:İnsanları karalamayı meslek haline getiren,sucu gunahı olmayan şahısların başarısızlıklarından haz alan kişileri Allah’a havale ediyorum.Bana bu albumde gercekten destek olan Ercan İlcin(B.A.Beatz) ,Studyodan mixlerimi yapan Erhan Ceylan uşenmeden kayıtlarımı alan Erkan Tellal,Management işlerime bakan Hakan Altuntaş,sponsorluğumu yapan Murat Hoş vede ozellikle Hakkari’de asker olan kardeşim,canyoldayışıma Cihan Kasap(Enkaz)’a sonsuz teşekkur ediyorum.Sizide bu guzel sorulardan oturu tebrik edip,yayın hayatınızda başarılar diliyorum.