Dunyadan Rap mudavimlerinin pek uzak olmadığı bir isim Blockhead, daha onceden sitede Blockhead ile alakalı yazıların yayınlandığından dolayı fazla detay kişisel bilgi yerine, yuzeysel olarak gecip albume bağlanacağım. New York (Manhattan)'ın kare kafası yine algıları zorlayacak, sindirimi zor olduğu kadar insana keyif veren bir album yapmış. 2010 yılına girmiş olmamıza rağmen henuz 2009'un etkisinden kurtulamama ve 2009'a dair son album tanıtımımı yazmayı yeğledim. Electronica altbaşlığı downtempo ve hip hop ekseni etrafında donen Ninja Tunes'un gozbebeği, instrumental hip hop adına hint kumaşı bir muzisyen kendisi. Lakin kategorize edilmemesi gereken sanatcılar vardır. Blockhead icin de bunu soylemek mumkun. Experimental durumu vardır ya dilimizde deneysel dediğimiz, amiyane tabirle delidir ne yapsa yeridir muziği, işte Blockhead'i bu kısma daha uygun goruyorum. Ufak ufak gaza dokunarak ivmeyi yakaladığı yerde tutmayan surekli yukselten bir isim. Yaptığı her album bir oncekine gore değerlendirilince yeni surprizleri hemen farkedilen ve en son albumunu bile dinlerken, bir daha ki sefere yapacağı albumde ki yenilikleri bana duşunduren bir adam bu. Kariyeri acısından ve ismini en başından beri iddialı isimler arasında yazdırmasında Aesop Rock, Bazooka Tooth, Mac Lethal, Slug ve Murs gibi doğru sanatcılar ile calışması ayrı bir onemlidir. Aynı zamanda unutmadan soylemek gerek ki Party fun action committee adlı comedy hip hop grubunun uyesidir kendisi. Produksiyonları, single'ları, yapmış olduğu sanatcılara dair derleme albumleri dışında, kendine ait uzun calar olan albumleri 2004 yılında yayınladığı Music by Cavelight, 2005 yılında Downtown Science, 2007 yılında Uncle Tony's Coloring Book ve şu an konumuz olan son album The Music Scene adlı album listeye eklenmiş bulunmakta.

Onceden yayınlamış olduğu albumler de beat'lere atmosferik serpiştirmeler ile yaratmak istediği havayı hep hissettiren Blockhead, bu ambiyansı sevenleri cok sevindirecek bir album yapmış diyebilirim oncelikle. Atmosferik oğeler diğer albumlere gore bana daha bir fazla geldi diyebilirim. 12 şarkılık, araya albumu goturmelik vasat şarkıların olmadığı, her actığım şarkıyı ayrı ayrı sonuna kadar dinleme isteği uyandırabilecek şarkılarla bezenmiş bir album yapmış. Dinleyicileri bilir ki cok guzel rutinler yakalayıp o rutinin etkisinden cıkmak istemesenizde başka bir rutini araya sokup bir basamak daha yukarı cıkarır Blockhead ve bu bağlamda loop dongulerini her zaman ki gibi zengin tutmuş. Eskilerin disko, funk ve soul albumlerinden sokulmuş break'ler ve Blockhead'in ellerinden tekrar işlenmiş groovy ritimler, bass motifleri ve sample işlemelerinin ustune Blockhead atmosferi diye ufak bir tanımlama ile birlikte, Hip-Hop'tan Rock'a, Folk muzikten Afrobeat'e Jazz'dan Funk'a, Gospel'a ve 80'lerin Boogie'sine uzanan geniş bir yelpaze var albumde. Sampling adına guzel ornek teşkil eden bir album olmasının yanında, beatler'in ustune yerleştirilmiş Vocal sample'ları o kadar yerli yerinde ve muziğin ruhuna hitap eden vokallerden secilmiş ki ayrı bir incelik ayrı bir albumu ozel kılan yanlardan biridir. Albumden en cok hoşuma giden şarkıyı sizlere sunarak yazıma son noktayı koyuyuor ve herkeze keyifli dinlemeler diliyorum.

Mp3: Blockhead - Four Walls
Albumu Satın Al: Blockhead - The Music Scene

Myspace: www.myspace.com/theblockishot