Kızlar oncelikle uzatırsam kusura bakmayın. Kendi kendime bu işi başarırsak kk ya yazıcam diye soz vermiştim sozumu tutuyorum.
Oğlum emir 2,5 yaşındayken bi başladık 2. Gunu ben pes ettim aman Allah ım dayanılacak gibi değildi. tuvaletini tutuyordu. Yaşadınız uzatmıyım vazgectim. Aslında hata yapmışım tutması kaslarının geliştiğini gosteriyormuş. 3 yaşı bekledim.
Doğum gğnune 1 hafta kala başladım. Aklım sıra doğum gunune kadar oğrenecek bnde rahat edecektim
Tam 17 gun boyunca ne lazımlık ne tuvalet yapmadı bazen inat edip onu saatlerce tuvalette oturttuğum zamanlar oldu kendimi cok yıprattım tabi cocuğuda.
En onemli kısmı toplum baskısı anneyi bu hale getiriyor. Tuvalet eğitimine başladığımı soylediğimde duyduğum cumleler bi anne icin yıkım gibi

Aaa cok gec kaldın oğrenemez
Aaa erken değilmi yarım bırakırsan oğrenemez
Kimi ,ahkam keser benimki bi gunde oğrendi kendini ve cocuğunu eksik hissedersin
Kimi, ayhhh Allah kolaylık versin 1 sene suruyo
Kimi, aaa bi cocuk varmış 10 yaşında hala altına yapıyomuş
Kimi, oda bişeymi adamın biri 60 yaşına gelmiş hala kacırıyomuş
Allahım napıcam ben
Herkes herşey ustune gelmeye başlar. Evden cık diyenler o donemde cıkma diyenler. Şunu yap bunu yap.
En iyisi kendi cocuğunu tanımak. ARKADAŞLAR BİTTİĞİNDE DİYECEKSİNİZ Kİ BUMUYMUŞ. BUNUN İCİNMİ KORKMUŞUM.
Evet yıpratıcı bi surec ama Allah aşkına kac kişi başaramamış. Bi krre buna inanın kendinize 1 haftada oğreticem 1 ayda oğreticem diye sınır koymayın. Oğrenicek bi anda bibakmışsınız oğrenmiş. Onemli olan sizin iyi hissetmeniz ki cocukta bunu hissetsin ve zor olmadığına inansın.

Emir 17. Gun pikniğe gittik yine altına yapıyo tabi 2-3 kere falan tuvalete denk getirebildik
Piknikte yemekten sonra 3-4 kere goturdum tuvalete yapmadı yarım saat arayla goturdum yok. Yaklaşık 6 saat tuttu cişini. Tabi ben gerildim o gune kadar sabreden ben sinirlenip bağırdım Benim oğlan biraz inatcı benim delirmemi beklemiş o anda tuvalette eğildi ve yaptı cişini Yani şimdi diyecekler cocuğa bağırdınmı Yaptım arkadaş kızmana gerek yok bir kere kızdım oda artık patlayacaktım ki işe de yaradıSonrasıda akşama doğru bi daha goturdum yap dedim yaptı Allahım nasıl bi sevinc ama caktırmıyorum da. Sonra tabi arada kacaklar olsada zamanla toparladık. Gunduzu oğrendikten 3 gun sonra gece bezinide cıkardım. Saatli tuvalete goturdum. Şuan 4 yaşında arada gece yine kacırıyoruz ama KORKMAYIN HEMEN normal geliyo bunlar o zaman. Siz hayırlısıyla şu sureci atlatın kumsryi kafanıza takmayın