Anne adayı yaklaşık 40 hafta suren mucadeli ve zorlu bir yaşam doneminden sonra, o buyuk anı yaşamış, zorun zorundan, canından, cananından gecip, artık anne olmuştur…

Sarılıp, sarmalanmış, iki avucu arasında konulmuş yavrusunu sevgi, şefkat ve merhametle bağrına basmak ister. O, 40 haftalık ozlem, her haftasında asırlara dağılmış uzun bir hasret olmaktan cıkmıştır artık. Kadın anne olmakla, kadın olduğunu da aşikarca ispat etmiş olmanın belki de, aacığa vuramadığı onemli bir ovuncunu de yaşıyordur artık. O, anne olmakla bir noktada veren olmuştur. Bu vergi ona gore cocuktur. Kimsenin veremediğini vermenin de acığa cıkmayan ovuncuyle, genc annenin gozleri parlak artık.

Titrak bir sesle, hamileliğinin tum sıkıntılarını bir tarafa bırakan annenin, cocuğuna ilk dokunuşuyla, tum acıları birden savuşup, onu terk eder. Dunyada bir kadının en mesut ve mutlu anı işte bu andır. Bunun icin, hicbir anne, “Ben hic mutlu olmadım!” dememelidir.

Doğum, anne adayının belleğindeki, binlerce endişe ve sıkıntıyı bir tarafa atan, kutlu buluşma anıdır. Bu buluşma, bilinen ve bulunanın var olup tutulamayanın varlığı hissedilip, bilindiği halde gorulemeyenin buluşmasıdır. Bu buluşmanın buyuk manası, anneden başka hemen hic kimse tam olarak idrak edemez. Ondan başka herkes icin, olay bir doğumdur. Ama anne icin doğum ve doğurmaktan fersah fersah ote bir durumdur.

Lohusa olan genc anne hissiyatının en yuksek şahikasındadır. O, oyle onemli bir iş başarmıştır ki, bunu kelimelerle izah edebilmesi mumkun değildir. Bir lohusanın ruhiyatını tahlil edip, onu anlamak isterseniz, sarılıp, sarmalanıp yanına konulan ve olanların farkında bile olmayan, bebeğine bakışını bir iki saniyeliğine de olsa izleyiniz.

Onun gozlerinin nasıl da bir iki saniyede bir, bebeğine kaydığını, elini ona uzatırken tıpkı parmakları gibi yureğinin de titrediğini beynindeki milyonlarca hatıra dolu hucrenin bir anda yok olup onların yerine babağiyle ilgili yeni hucrelerin ve yeni hatıranın doluştuğunu yaşamının ta merkezine, bu mini minnacık yavrunun nasıl kurulduğunu gorursunuz. Bu hal size onun ruhiyatı hakkında, hemen her şeyi detaylarıyla acıklayacaktır.

Merhabalar cici anneler biz lohusalar degisen psikolojilerimizin dert ortagı olalım ve bebişlerimizin sıkıntılarını sevinclerimizi bir arada paylaşalım istedim 9 aylık hamilelik maratonundan sonra psikolojileriniz uyku duzenleriniz nasıl alıskanlıklarınız degistimi benim gecem gunduzum o artık esir aldı beni haydi buyrun sohbete..

yararlı bazı bilgileri asagıdaki sayfalarda yayınladım;
172:buyume atakları
176:bacak vajina kol sıkılastırma egzersizleri