9 ay boyunca kendimi normal doguma motive ettim o kadar hazirlikliydimki o acıyı cekmek istiyordum yeterki kuzumu doğar doğmaz goreyim bir an once kucağima alayım..
Neyse 22 aralik gecesi 2 gun suren sancılarım beş dakikada bir gelmeye başladı ve 00:30 da suyumun gelmesiyle apar topar kayinvalidemle birlikte hastaneye gittik..
Yatisim yapildi epidural istedim epiduralim yapildi ve bu şekilde sabah 6 ya kadar 9 cm acılmam gercekleşti epidural olduğu icin gram sancı duymadım.. Saat 6 gibi epiduralin etkisi gecmeye başladı ve doğum hanede sancılarım her dakika başı gelmeye başladı.. Başimda bir ebe ili hemşire beni catala yatirdılar ve karşıma gecip doktoru beklemeye başladılar ben canımla uğraşırken onlar karşimda nobet bitsede gitsek diye geyik muhabbeti yapiyorlardi sadece arada bir ebe gelip bebek yeterince aşagiya inmemiş diyordu ama bana kimse sanci gelince ikinmam gerektigini yada ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi vermiyordu.. Bu arada epiduralin etkisi tamamen gecmisti ama kimse tekrar ilac vermiyordu epidural niye vermiyorsunuz dedigimde "sancilari hissetmen lazim veremeyiz" dediler.. oyle sacmalikmi olur neden epidural yaptirdim ben hemen ilacimi yapin dedim de oylelikli yarim doz yaptilar onunda etkisi yarim saatte yok oldu zaten.. doktorum geldi bakti bebek henuz inmemiş biraz daha vakti var deyip başka bir odaya uyumaya gitti!! Ve bu arada bana suni sancı ve rahim gevşetici verdiler.. Aradan bir yarim saat gecti 06.30 gibi ebe geldi bana sancim geliyormu dedi? Evet dedim annecim annecim diye bağırıyorum zaten epiduralde vermiyorlar şaka gibi gelmiş sancın varmi diyor bana .. Ebenin tepkisi kızlar " eee sancın varsa ıkınsana o zaman!!" Ne olduğumu anlamadım zaten cektiğim acının etkisiyle başladım ıkınmaya 1.5 saat ıkındım tek başıma ebenin tek yaptığı arada gelip bebeğin inip inmediğine bakmak oldu ne teselli veren var nede sancılarimi takip edip yonlendiren.. En son dr geldi ve bebeğin takıldığını cok kilolu ve koca kafali olduğunu bu nedenle cıkamadığını soyledi akabinde vajinamı kesti bacaklarımdan ve kollarimdan tutup iki hemşire var gucuyle karnıma bastırtı iki uc kere bu işkenceyi cektikten sonra bebeğim doğdu.. Doğdu ama yavrum 1.5 saat doğum kanalinda kaldigi icin baş kemikleri zedelenmiş ve odem oluşmuş kafasında yavrumun.. 37 cm baş cevresi ve 3650 dogdu oğlum!! Tam iki saat işkence gordum resmen kızlar.. Resmen diğer tarafa gittim geldim..Kac kere fenalaştim oksijene felan bağladılar.. Son uarım saatte cığlıklarım yuzunden annem fenalaşmış kayinvalidem cocuğu gorunce doktoru dovuyordu ne bu cocugun kafasi naptiniz gelinime 2 saat ne dogumu bu diye.. Eşim de ağlıyordu ben cıktığımda, her cığlığında canimdan can gitti dedi.. Hele en son napiyosunuz allah aşkina bırakın olduruyorsunuz benioluyorum allahim diye bağirmisim hatirlamiyorum..
O kadar epidural yaptirdim nasil epidural doğumdu anlamadım? benim dogumda cok rahat olmam lazimdi ama resmen kendi sancilarimim ustune suni sancıyla dogum yaptim.. İcten dıştan yedigim dikişin haddi hesabı yok.. Cektigim acinin tarifi yok butun dudaklarımı ısırmışım dudaklarim yara ve ucuk icinde kaldı..
Dogumdan cıkarken dikişlerim atıldıktan sonra epidural yapildi yuksek dozda ve 3 adet agri kesici iğne.. Oylelikle kalkabildim o masadan..
Şu an psikolojim bozuk ameliyat lafina hatta sağlık programlarini izlemeye bile tahammulum yok.. Karnima dokunamiyorum dikişlerime dokunamiyorum.. Normal dogummu tovbe Allahim..
Anormal normal doğumum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Anormal normal doğumum