Biliyorduk Oğlumun tek bobreğinde kist olduğunu son hafta kadın doğumlu iki bobrekte de var dedi ama hep basit, takip edilecek belki kuculur ya da kaybolur diye konuşuyordu oneminden hic bahsetmedi bizi korkutmadı. Hesap sorduğumdaysa kalbi hasta doğanlar var bobrek de neymiş diyebilmesinden ne kadar kotu bir doktor olduğu anlaşılmıştı ama cok gec kalmıştık. Daha dediklerini bir bilseniz.. Suyum bittiği icin acil sezeryana alındım. Oğlum 3500 kilo doğdu topac gubi deyip yanıma verdiler bobrekleri kistleri soz konusu bile edilmedi ultrason raporları olmasına rağmen. Ne kadın doğumlu ne de cocuk doktoru... Allah'tan ki oğlum emmedi ve yenidoğana indirdik. Orada emmediği icin tedavi yapılıyordu, doktoru kistleri var biliyorsunuz kusması gecsin size vereceğim demekle yetindi. Oysa oğlum icten ice zehirleniyordu. Ertesi gun olmuştu doktor daha yeni geldi ve kan testleri yaptı. Oğlumun uresi kreatini yuksek cişi yok denecek kadar azdı bunları hep 3 gunlukten seevk edildiğinde epikriz dosyasından oğrendim. Vicdanınız dooktor birşey soylemiyordu pazar gunu bilgi vericem dedi inanın tam 4 bucuk saat bekletti bizi. Biz ise saflar gibi oğlumuz taburcu olacak diye bekliyorduk. Geldi ve oğlunuzun bobrekleri cok kotu sevk yeri bulamadım dedi boyle bir şeyi gunlerdir saklamıştı. Biz tanıdık vasıtasıyla anında sevki hallettik. Sanki diyalize bağlayacakmış gibi oğlumu gunlerce orada tutan cocuk. Doktoru, kistleri cocuk doktoruna inceleyelim bile demeyen doğum doktoru ve sonra da sevk beceriksizliği...
Neyse icim cok acıyor uzun olmuş.
Kısaca şoyle ki oğlum Pazartesi akşamı ameliyatla periton diyalize bağlandı. Yeni doktorları iki bobreğinde calışmadığını soyledi. Idrarını yapamadığını şiştiğini zehirin icinde kaldığını ciğerlerinin sıvı topladığını nefes alamadığı icin solunum cihazına bağlandığını soylediler. Oğlum ameliyata giderken birmişti eritmişti topac gibi demişti ya o vicdansız doktor ama benim oğlum mosmordu. Heryerinde kablolar. Damar yolu kafasından acılabilmişti ancak.
Bugun 8 gunluk oğlum. Tek bobreğinde cok az da olsa canlı doku varmış cok cok az ciş yapabiliyor ama bu asla yeterli olmayacak. Doktorlar tabi kesin bir şey soyleyemiyor ama bobrek nakli olmadan olmayacak anladığımız bu. Oğlumun elini tuttuk kuvez camlarından. Bizi inşallah hissetmiştir sizce hissetmiş midir.
Oğlum ilk doğduğunda boncuk gozleriyle bakmıştı bana optuğumde durmuştu ağlaması. Bilemedim icten ice zehir dolduğunu, oğlumun eridiğini bilemedim. Hadi ben bilemedim peki o iki doktor? Polimiştik bir bebeğe neden yaptılar bunu. Oğlumun canı buu kadar mı ucuzdu.
Biliyorum Allah'tan umut kesilmez belki bir mucize olur bobreği canlanır. İcim cok acıyor Allah'tan gelene razıyım dua etmekten bsşka carem yok rica etsem sizde dua eder misiniz oğluma.allah kimseyi evladıyla sınamasın, tum hastalara şifa versin. Annelerin babaların kucağı boş kalmasın inşallah.. Bu tur vakalar genelde olumle sonuclanıyormuş sanırım ama olsun belki allahım iyileştirir bobrekleri geri gelir.. Bilemeyiz ki yuce allahın takdirini.