Bebek ne olup bittiğini anlamadan tereyağı eriyerek burnun icine doğru ilerliyor. Bağrışmak, cığrışmak yok

Tereyağı bebeğin vucut sıcaklığında eriyor, burun tıkanıklığı kolayca acılıyor. Burnun nem dengesi tereyağı sayesinde sağlanıyor Burnu acılan bebek rahatca uykuya dalıyor. Bebek rahatsız olduğu zaman uykudan once mutlaka yapıyorum. Bebeğin uyku kalitesi sağlanıyor. Eğer bebekte balgam varsa bebek kusarak bunu dışarı atıyor. Tereyağı bebeğin burun mukozasında ki sumuğu toplayıp bir zaman sonra dışarı atıyor. İşte doğal bir uygulama ve yanında gelen bonuslar. Heleki yaptığım araştırmalar sonucu, tereyağının tum dunyada bu amacla halk arasında yuzyıllardır kullanıldığını oğrenmek benim icin cok şaşırtıcı oldu. Bu tarz uygulamaların doğuda, batıda tum dunyada uygulanması; bunun 1000 yıllardır insanlar uzerinde uygulandığı ve kadim bir tıp geleneğinden suzulerek geldiği izlenimini veriyor bana. Bu tarz halk hekimliği tecrubeleri benim icin cok kıymetli.
Burun tıkanıklığında yastığı yukseltmekte cok onemli. Boylece burun akıntısı genizte birikip bebeği rahatsız etmiyor. Yenidoğan bebeklerin burun tıkanıklığında kullandığım diğer cozumler ise şunlar oldu.
Bir damla corekotu yağıyla bebeğin burnuna dışarıdan masaj yapmak. Bebeğin yastığına bir damla nane yağı damlatmak. Nane yağı gibi keskin konsantre ucucu yağları kesinlikle bebeğin burnunun uzerinde ya da vucudunda kullanmayın. Bebeğin odasında mumla az bir su ısıtın. Bunlar icin ozel aromaterapi lambaları var onları kullanabilirsiniz. Bu suya 1-2 damla lavanta yağı, nane yağı damlatarak, odanın havasının dezenfekte olmasını sağlayın. Hem de kuru havayı nemlendirerek, bebeğin rahatlamasını ve burnunun nemlenmesini sağlamış olursunuz. fiyonk.net