Merhaba Hanımlar;

Ben de doğum oncesi ve sonrası hikayemi paylaşmak istiyorum ki belki fikir edinmek isteyen olur, belki birilerinin hayatını kurtarırım..
İlk tavsiyem ne olursa olsun mutlaka iyi doktorların olduğu kaliteli bir hastanede doğum yapın.Maddi durumum kotu, mecburum diyenler mutlaka olacaktır ama inanın anlattıklarımdan sonra evde doğurmak en guzeli diyenleriniz olacaktır..
Benim hikayem Medicana Bahcelievler Duzgun Korkmaz da Tup Bebek denemesiyle başladı..Duzgun Bey ve ekibi harikulade insanlar..Tup Bebek işine cok sakin,bilincli ve ozenli yaklaşıyorlar.Keza ilk denememizde başarılı oldu.Hemşireler tek tek kullanacağınız ilacları anlatıyorlar,yazıp size veriyorlar,ustunkoru hic bir şey yapılmıyor.Hamile olduğumu oğrendikten sonra maddi anlamda karar vermek zorunda hissettim kendimi.Tup Bebek tedavisi masraflı bir surec takdir edersiniz ki..Akabinde araştırmalara başladım ve Nisa Hastanesi fiyatlar acısından uygun gorundu bana..Derya Kanza Gul de muayenelere başladım,hastane cok yoğundu,eşim tekrar Medicana ya donelim dese de ben her zamanki fedakarlık icgudumle sabrederim dedim..Keşke donse imişim..Doğumumu 1 temmuz sezeryan olarak planladık ki oğlum baya iri gorunuyordu muayenelerde..30 Haziran sabahı az da olsa sancılarım başladı,hastanede NST cihazına bağladılar ama sancı gorunmuyor dediler,doktorum ben nobetciyim istersen doğumu yaparız dedi ve eve gittim.Oğlenden sonra 15:00 sıralarında sancılarım arttı ve tekrar hastaneye gittik..Yatışımı yaptılar, ameliyata hazırlamaya başladılar ama sancılarım felaket dereceye ulaştı ve suyum geldi, ufaklığım acele ediyordu.Saat 19:00 gibi o kadar sancıyı cekerken ancak ameliyata alabildiler..Oğlum iceride bayağı bir calışmış,rahim icimi parcalamış,kanama oluşmuş,bebeğim 19:25 te dunyaya geldi ama ben 22:30 da ameliyathanede gozlerimi acabildim.Uroloji doktorunu beklemişler idrar keseme zarar vermiş mi diye bakmak zorunda kalmışlar,kan verilmiş vs. Nitekim odama geldim,hemen bebeğim geldi,garip bir mutluluk yaşıyor insan,keşke normal doğurabilseydim dedim hep kendime ama oğlum 4,5 kg olunca cesaretlenemedim hic.Emzirmeye calıştım ama bebeğim emmek istemedi,surekli uyukluyordu,meğer sarılık olmuş.Bebek servisi o kadar kotuydu ki hic kimse ilgilenmedi.Odaya hemşire cağırıyorduk kimse gelmiyordu, 5-6 kere aradıktan sonra geliyorlardı, o da 5 dk durup emzirin deyip gidiyorlardı,mamayı cok sonra verdiler ve cocuğum hep ac kaldı.Bebeğimin ellerinde morluklar vardı ve cocuk doktoru yanımızda muayene ederken elinde kırık olabilir rontgen cekilsin dedi pat diye;başımdan aşağıya kaynar sular dokuldu,ağlamaya başladım,lohusa kadının yanında soylenecek şey mi bu?Zaten yuzumuze bile bakmadı,insan guzelce anlatır,moral verir.Doktordan şikayetci olduk ve iki ortopedi doktoru geldi muayene etti bebeğimi,guzelce anlatıp icimizi rahatlattılar..2.gun sonunda evimize donduk ama bebeğim hep uyuyordu,sarılığı 14 cıkınca tekrar hastaneye yatırdılar ve 1 gece kaldık,mavi ışıkla ve 2 saatte bir mama ve anne sutu ile besleyerek 11 e duşurduk.Hemşireler son olcumden sonra yoğun bakım doktoruna whatsapp tan sonucları yazdı,doktor muayene etmeden;bebeğimi gormeden bir gece daha kalsın dedi..Eşim cok sinirlendi ve kabul etmeyerek hastaneyi terk ettik..Her gun 2 saatte bir oğlumu besleyerek sarılığı atlattık,bir cok arkadaşımla konuştum 11 le yatırmaları cok sacma biz 18-19 la gittik yatırmadılar dediler;tabi biz yine uzulduk..Eşimle oturup konuştuğumuzda bir daha hamile kalırsan kesinlikle Acıbadem e gideceğimizi soyledi..Nisa Hastanesi tam bir ticarethane gibi işletiliyor,hastalara yaklaşım cok başarısız.Kredi ceker en iyi hastanede doğum yaparım. Acıbadem de kusursuz değildir elbette ama en azından bu tarz şeyleri yaşama riskim minimuma duşer..Nitekim artık bebeğimi kontrole Acıbadem Hastanesine goturuyoruz..İyi bir ders oldu cumlesi tam da benim durumum icin uygun olur..Dun de iş yerime eski stajyerim Aslı geldi,onun da ablası aynı hastane ve aynı doktorda doğum yapmış,onlar sağlık bakanlığına şikayet etmişler doktoru ve hastaneyi.Tek mağdur ben değilmişim diye duşunup sevinsem mi uzulsem mi bilemedim..Cok şukur bebeğim sağlıklı şu an..Bir daha boyle şeyler yaşamak asla istemiyorum,kimseler de yaşamasın diye sizlerle paylaşıyorum..Yuce rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah..Maddi durumunuz el veriyor ise mutlaka iyi bir hastanede doğum yapın lutfen..Sevgilerimle..