Konuyu bir baslik altinda dile getiriyordum ki baslik kapatildi.

Deginmek istedigim konu SUBLIMINAL MESAJLAR.

Bircok kisinin habersiz oldugu birsey bu.

Ilk olarak 1957 yilinda uygulaniyor. Sinamada bir gilm gosterimi sirasinda, opusme sahnesinin ekrana yansidigi sirada, sinama sahibi ekrana " Hungry? Eat popcorn, drink cola" yazisini 1 saniye kadar gosteriyor.
Sinama cikisinda popcorn satislarinin %57 oraninda cola satislarinin %18 oraninda artigi goruluyor.

Boylece insan bilinc altinin en temel iki duygusu olan, cinsellik ve saldirganlik duygularinin kullanilarak insanlarin yonlendirilebildigi goruluyor.

Bu gunden sonra piyasada cokca kullanilmaya baslaniyor subliminal mesajlar.
Ozelikle cinsellik tercin ediliyor.
Reklamlarda, filmlerde hep bu yontem kullaniliyor.
Ve cok ise yariyor.

Yani insan beyni yonetilmeye basliyor.

Ozelikle cocuklar.

Ornekler cogaltilabilir. Hemen hemen her cizgi filmde, filmlerde, afislerde, reklamlarda gormek mumkun.

Peki amac ne?
Amac insanin en temel, bilinc altindaki en guclu duygu olan saldirganlik ve cinsellgi kullanarak insanlara istedigini yaptirma.

Istedigin urunu aldirma, istedigin yone yonlendirme.
Peki 1957 den beri uygulanan yontem neden simdi gun yuzune cikti`?
Cunku artik ihtiyaclari yok, artik yeni bir yontem gelistirdiler ve daha guclu bir yontem.
Artik kimseye istedikleri icin film izlentem yada afis gostermek zorunda degiller.
Princeton universitesinde bir arastirma yapiliyor ve amac insanliga aciklanmiyor.
Sadece " uyumlu bir bilinc olusturuldugunda, istenilen duzen yaratilir" deniliyor. Baska aciklama yok.
Bunu arastiriyorlar.
Resimde bilinc incelemesi yapilan bolgeler goruluyor.

Yani uyumlu bilinc olusturabilmenin yontemini arastiriliyor. Belkide buldular.

Peki biz ne kadar bilincliyiz, cocuklarimizi ne kadar koruyabiliyoruz. Bu olusturulmak istenen bilinc ne?
Hegun hayatin akisi icerisinde kosusturan insanlar bundan nasil korunabilir.
Ben kendi adima endiseliyim.
Cozum nedir bilmiyorum?
Sizin fikriniz var mi?

Not: Genis bilgi almak isteyenler Sefer DARICI nin Subliminal isgal kitabindan yararlanabilir.