Merhaba hanımlar. Cok şukur bebeğim sağ salim dunyaya geldi...
36 haftaya kadar evime yakın diye devletin eğitim ve araştırma hastanesinde muayene oldum ancak eğitim hastanesi olduğu icin hep gencler vardı bebeğin cinsiyetini sorduğumda "ben anlamam ama Allah bilir" denildi.
Bende bunun uzerine evime yakın ozel bir hastanede muayene olmaya gittim. Acıkcası mukemmel bir ilgiyle karşılaştım yani ilk kez guler yuz, ilk kez tartıya cıkmam, ilk kez tansiyonumun olculmesi, bebeğimi ultrasonda gormem, kan grubumun sorulması, ve 36.haftada bi oğlumun olacağını oğrenmem. Bunların hepsi olması gerekenler biliyorum ama her gittiğimde bana sadece ilk gebeliğin mi diye soran hastaneden sonra cok iyi geldi.
Gelelim 38.haftaya ; benim ufaklığın ayakları sağda sırtı solda yan bi vaziyette karnımda durduğundan kafası catıya yerleşmemişti bu yuzden doktor bana buyuk ihtimal sezaryen dedi. Cok yuruyuş yaptım hatta tembel halimle evi baştan sona sildim supurdum belki cocuk aşağıya iner diye hatta doktora danıştım doğru mu yapıyorum diye adam bana "sen koşuyada katılsan inmez boşuna uğraşma" dedi. Yılmadım DİKKATLİ bir şekilde (bu kısmı buyuk yazıyorum olurda uygulayan olur aman dikkat edin) sırtım dik bir şekilde tuvalete oturur pozisyonda comdum yavaşca kalktım bunu sabah-oğlen-akşam-gece 3er defa yaptım bebeğin yerleşmesi icin. 14 aralık carşamba kontrole gittim ve hic hissetmeme rağmen sancım cıktı ve 1 cm acılmam vardı. Beni riske atmamak icin yatış verdiler bebek yerleşmemiş yarın sezaryene alınacaksın denildi hatta hic ayağa kalkmadan yatmamı yoksa sancılarımın duzensiz olacağı soylenildi. Saat 21de Hemşire cıktı odadan ben eşimin yanında dikkatlice comdum kalktım bunu 10 defa yaptım ve o akşam saat 23te ıkınmaya başladım hemşire geldi acılmama baktı ve bebeğin kafası cıkmak uzere tam acılman var dedi doğuma alındım suyum patlatıldı toplam 6 ıkınmadan sonra oğlum doğdu.
4 dikiş atıldı eve gittim bi hapşırdım 2 dikiş koptu 1 hafta gecti kanamam kesildi bu defa sarı pis kokulu bir akıntı geldi. Dikişler iltihaplandı diye duşundum alkolle temizledim ardından batisorlu suyla temizledim sac kurutma makinesiyle kuruttum yok koku gecmiyor hem akıntı dikişlerden değil vajinamdan geliyodu. İnternetten araştırdım doğum sonrası idrar tutamama olmaması icin gun icinde sanki idrarı tutar gibi yapıp 10a kadar saymamı sonra bırakmamı yazıyordu. Bende oyle yaptım ve vajinada bişey hissettim koştum aynayla baktım ve mercimek buyukluğunde sert beyaz bi parca vardı cımbızla bi tuttum gazlı bez olduğunu fark ettim gece saat 3tu hemen acile gittik ve bana ilk sordukları soru nerde doğum yaptın?? Bende burda dedim hemen muayene ettiler ve gelen doktor bana senin doktorun kimdi dedi bende sizdiniz dedim adam gozlerini kacırdı bi cıkardı ki bir elin uzunluğunda pamuğa sarılı gazlı bez icersi leş gibi koktu birazda kanamam oldu iyiki evde cımbızla hepsini cekmemişim.... Ahh ahh bende ne guzel sezaryen olmadım ya sezaryende icimde gazlı bez unutulsa diye duşunurken normal doğumda unutuldu offff ama cok şukur şimdi iyiyim kokuda yok dikişlerimde iyiye gidiyor. .. Doktoru şikayet etmedim niye yapmadım bilmiyorum. Biraz uzun oldu hem doğum hikayemi yazdım hemde başıma geleni. Kendime dert ettim hÂl da kara kara duşunuyorum okuduğunuz icin teşekkur ederim