diliyle anlatıyor,ııh veya ahaaa diyo işaret ediyo yada kendince bişeyler diyo,, soylediği kelimeler sınırlı gibi,,anne
baba,dada,anneanne,dede,,teyze,abi,su top,bay bay,,gitti,mama,abla(aba),araba,ben,bebek,ve bikac hatırlamadığım kelime,teşekkur ederim diyemiyo
onun yerine alıştığı bi kelime var,bişey verince ben teşekkur ederim oğlum diyorum ya,bende ona bişeuverince dadaaa diyo,,mesela dun ozur kelimesini oğrettim,soyluyo artık,ama cumle olarak sadece araba gitti veya baba gitti anne gitti diyebiliyo,yemek pişince sadece pişti diyebiliyo,anne
mama anne su diyor,ama anne susadım veya su icicem gibi şeyler soyleyemiyo ve bu beni cok uzuyo,heleki annemin ve eşimin başkalarının cocuklarıyla kıyaslaması daha cok kırıyo beni,sucbendemi yani,karşıma alıp kelime oğretmeye calışıyorum ama cok inatcı ve sinirli hırcın bi cocuk
,işine gelmeyince utanıyo kalkıyo ıııh diyo,istemiyo bişey oğrenmek,,napıcam bilmşyorum lutfen bu normal bişeymi,
benimde oğlum konuşucakmı ve ne zaman,,
kız kardeşi var 2 yaşında oda anne baba mama bay bay,top,dada,abla(aba),dede,teyze,sadece bunları soyluyo şimdilik oda abisinden
ozene ozene oldu,tekrar yaptırıp durdum ikisine, kıskanclıkla karışık eğlenerek oğrendiler, dil gelişiminde faydası olurmu birbirlerine acaba.,
ben kafama takmıyorum hatta nasılsa konuşucak duyuyo anlıyo yapıyo mutlak konuşur beklemeliyim sabır sadece diyorum,ama kayınvalidem olsun
annem olsun arada geldiklerinde,mesela kayınvalidem ayda bir gelirdi,aa bu cocuk hala konuşamıyomu,koydeki bilmem kimin cocuğu daha kucukmuş konuşuyomuş bişmem nee
annemde gecen bizdeyken oğlum uykusu vardı zaten bide yorgun dışardan geldiği icin bişey istedi bende ne istiyorsun dedim bişey dedi tam
anlayamadım ııhh ahaa falan filan hırcınlaşmaya başladı vucut diliyle anlatmaya calışıyo,annemde demesinmi bu cocuğu bi doktora gotur
konuşamıyo işte şuna bak dilsizler gibi elleriyle anlatcam diye uğraşıyocok kızdım yuh artık anne dedim ama ne care kalbimde sızlmadı değil başka zamanlar sıkıntı yok ama gelen oldumu bu lafları duydummu beni benden alıp goturuyo her laf
goturmelimiyim doktora yoksa birazdaha sabretmelimiyim bi fikir verin nolur:26:
13.12.2013
netim olmadığı surecte ozel mjlar aldım bu konuyla ilgili sorular sormuşlar anneler,bende cevaplamaya calıştım ama yetişemediklerimde oldu,kusura bakmayın aynı yazılarımı burayada yazmak istedim bilgi vermek icin gelenler gorur diye,,,
hic endişelenmeyin ben boş yere kafa yormuşum bu konuya,oğlum şuan 4.5 yaşında cok cok fark etti duzeldi dahada iyi olucak biliyorum,,mesela kızım var 3.5 yaşında harika cumleler kuruyo cok akıllıca şeyler soyluyo abisi bile ona gore zayıf konuşması diyebilirim,demekki cocuktan cocuğa fark var,,oğlumun bazı şeylere hala dili donmuyo henuz ama tekrarlarla cok guzel şeyler başarıyoruz,sabret ,dr'luk bir durum ne zaman olur 5 yaşında bile konuşması duzelmezsse getir sorun vardır dedi doktor,uzulme sabret sadece,tekrar yaptır dur devamlı,işuanda inan bana birazcık susmaları icin zaman kolluyorum ikisi birden nede cok konuşuyolar kafam patlıyo,kıymetini bil şimdilik ilerde senin kafanda ağrıycak