merhaba hanımlar,
cumanın tatil oluşuyla birlikte 3 gunluk tatili değerlendırmek adına kızımın tuvalet eğitimine başlamak istedim..
kızım 29 aylık şuanda..
belirtileri hazır olduğunu gosteriyordu..lazımlığını aldık bir sure oynadı onunla,sonra cişimiz gelince ne yapıcaz kızım dediğimde,anneee annee cişim geldi diycez,pembe tuvaletimize yapıcaz diyodu..bezinin ıslanma sıklıgı azaldı,gece bezi daha kuru kalmaya başladı..bu belirtilerle artık başlayabilirim dedim..
nitekim cuma sabahı bezi cıkardıktan sonra kahvaltıu yaptık,sonra parka indik yarım saat,parktan eve gelince hemen lazımlıga gittik ve cişini yaptı..ilk deneme başarılıydı..1 etıket kazandı duvara yapıştırdık..motivasyon icin..
bir sonrakinde oyun hamurlarıyla oynarken kacırdı cişini..ben ciş yaptım dedi.sorun değil annecim bir sonrakını tuvaletıne yaparsın dedim..
sonrakı oturtma periyodunda 5 dk kaldık konustuk vs. kalktık daha odaya giderken pacadan akmaya başladı..sanırım sinirleri bozuldu ve ağlamaya başladı cişşş yaptım yere diye...
bu 2-3 kez daha tekrarlanınca ağlamalar feryada donuştu,,o ıslaklık hissi ile muthiş rahatsız olmaya başladı..bizde eşimle konu ile ilgili fazla dalaşınca dedım buna ne ben hazırım ne de kızım..daha sonraya oteledim..1 ay kadar konusunu acmayıp beze devam edeceğim..
yalnız cumadan bu yana,her cişini yapışında ağlıyor hala,bezin var kızım cişin ve kakan geldiğinde yapabilirsin.ben senın yanındayım dedıgımde,altım ıslandı diye bagırıp feryat durumunda.ve bugun 4.gun olmasına ragmen hala kaka yapmadı..normal duzeni ya hergun ya 2 gunde bir şeklindeydi..
direnc gosteriyor,korktugunun farkındayım..ben şuanda nasıl bir yol izleyecegım bılmıyorum..
her kriz anında sıkıştırdığında kucagına al diyo,seviyorum onu,yanındayım bebeğim korkucak hicbirşey yok,bezin var ve altın ıslanmayacak diyorum ama ..
tuvalet eğitiminde cocugu bu sekılde direnc gosteren yada tuvaletı geldıgı halde korkup yapamayan cişini tutan bebekler oldumu?
biraz rahatlatın benı cok gerildik ailecek