Merhaba kızlar bende doğum hikayemi burda paylaşıp hamiş arkadaşlara moral olmasını istiyorum
8 Şubat gecesi saat 7 gibi sancılarım gelmeye başladı 10 dakikada bir geliyordu eşime soyledim hastaneye gidelim mi dedi yok dedim şimdi değil burda okuduğum hikayelere bakılırsa daha cok vardı birde ilk doğumdu evin icinde dolaştım evimi topladım bulaşıkları hallettim cantamı kontrol ettim birşey unutmamak adına ama zaten 10 hafta oncesinden tastamam hazırdı cantam gece saat 11 gibi eşimin ısrarı ustune gittik ama cantayı goturmedim arabaya bindik gittik girişim yapıldı Altan muayene derken filan ebe doğum başlamış ama ilk doğum iki gun bile surebilir dedi istiyorsan yatış yapayım dedi ama ben sancılarımı evde gecirmek istedimi soyleyip cıktım hastane eve yakındı ve ben yuruyerek eve gelmek istedim cunku yurumenin acıklığı hızlandıracagını okumuştum eve geldik ve hemen duşa girdim sıcak su doldurup icine oturdum daha sonra eşime uyumasını sandım artarsa uyandıracagımı soyledim bu arada evin icinde dolaşmaya devam ediyorum sancı geldikce ellerimi duvara uzatıp one doğru egiliyordum saat sabah 6 gibi eşimi uyandırıp artık gidebiliriz dedim cantalarımızı alıp arabaya binip gittik girişim yapıldı ebe Altan muayene etti 3 cm acıklık vardı artık gidemezsin dedi yatışım yapıldı nst ye bağladılar sancım cok gorunuyordu ama bende tık yok hastaneye gidince sancılarım kesildi bir nevi vucut kendi kendine epidural uretmiş gibi saat 6 dan 8 e kadar uyudum ebe gidip gelip sen dogurmazsın diyordu ebe sonradan gelip bi Altan muayene ettiğinde 6 cm dedi şok olmuştu daha sonra kalkıp biraz yurudum koridorda ebe gelip gel yatakta uzan dedi uzandım ve suyumu patlatı daha sonra kalkmama izin vermedi 1 saat sonra bana bi ıkınma hissi geldi hemen ebeyi cağırdım tekrar kontrol etti ve 8 cm dedi biraz ıkınma egzersizi yap dedi burda okuduğum gibi ıkınmaya calıştım ebe cok guzel dedi ve beni catala aldı 3. ıkınmada saat 9 u 20 gece kızım meleğim doğdu doğar dogmazda hemşiresinin eline kakasını yaptı benim dikişlerim atılırken kızımın da ustunu giydirdiler ve onu babasına goturduler benim de dikişlerim bitince odaya gectim eşim ve abim hayranlıkla kızımı izliyorlardı eşim alnımdan optu ve tebrik etti bebeğimi hemen alıp emzirmeye başladım yarım saat bırakmadı kuzum daha sonra ebe gelip eşimi tebrik etti senin bu karın oyle bi insanki ben onun icin sezaryanı hazırda tutarken o bnm yuzumu kara cıkartıp buradaki butun kadınlardan once doğurdu dedi ebelik tarihimde ilk defa yanıldım dedi ve gitti 6 saat icinde kızımın kontrollerini yapıp taburcu olduk saat 15 gibi evimize geldik kızım 40+4 te 3000 gram ve 48 cm doğdu gayet saglıklıydı şimdi 16 aylık tam bir cadı
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin hepinize kolay doğumlar ve sağlıklı bebişler diliyorum