Bu mesajı kalbim paramparca, gozlerim dolu dolu yazıyorum inanın. Mağlubiyeti kabul ettim artık, benim sutum az!
Doğum oncesi alışverişte sut pompası, sut torbası, goğus pedleri aldım buyuk bi hevesle, bol bol sutum olacakti cunku, biberonu bile annem aldi, ben gerek olmicak ki dedim hep. Normal doğumla sağlıklı 3.5 kilo bi bebek doğurdum, ilk gunlerde sutum gelmedi, olurdu, normaldi, mama verdik, hatta ilk haftanın sonunda 100 gram almıştı! Doktor sutun arttıkca mamayi azalt dedi, ben dunden razı zaten. 15. Gun gittik yine sadece 100 gram almış, doktor uyardı, hem de sert şekilde, sutun az, sağ bak, gunde 6-8 defa mama ver dedi. Sagdim sadece 20cc sut cıktı, mama ile bebeğim 250 gram aldi haftada, doktor cok iyi boyle devam et dedi. Amaaaa bunu duyanlar 'sakin mama verme, zararlı' diye diye ben yine mamayi azalttim, ay sonu 600 grami zor aldi. Tahliller yaptirdik, bi sağlık sorunu mu var diye, minicik elinin morlugu gecmedi gunlerce, icim yandi gordukce.
Inatla sut verdim, mamayi az verim, guya sut artacak, et sut balik, dereotu, tahin pekmez, hurma, kompostolar kase kase,sut 3 lt en az, her fırsatta uyku, moral yuksek sut olcak ya. Arada bu cocuk zayıf, senin sutun az zaten diyen akrabaları saymazsak...
Sonuc? 1.5 aylık bebeğim 1 kg ancak aldi, karnimda besledigim bebeğimi dışarda besleyemedim! Benden sonra doğum yapanların bebekleri ayda 1.5 kilo aldı! Ve artık pes ettim! Oğlum saglikli ( cok sukur) emmeye oyle hevesli ki ama ben karşılayamadim isteğini, gunde 6 defa 120 cc mama, anne sutu yanında cerez, en dolu memeden 90 cc zor cıkıyo, o da gunde 2 defa filan! Ne cok ozeniyorum 150cc sut saganlara...
Lafım sutu az annelere, emzirin vazgecmeyin elbet ama mamayi kabullenin! 1 kaşık anne sutu bile şifa ama mama da ocu değil. Kimseleri de duymayin, kendinizi de bebeği de yıpratmayin allah aşkına! Size bugun 'mama zararlı' diyenler yarın bebeğinizin gelişimi geri ve hasta olursa sucu yine size bulacak unutmayın! Sağlıklı gunler...