merhaba , konu yanlış yerde farkındayım ama daha once gerekli yere actım ama ordan bi cevap alamadım ve bu benim icin ciddi bi dert olduğu icin artık buraya yazma ihtiyacı duydum sevgili yoneticilerim kusura bakmayın lutfen...

Kızım ocak 2015 doğumlu ve bi senedir kabızlıkla mucadele ediyoruz o kadar zor gunler gecirdik ki bizi cok cok zorluyor bu kabızlık belası. Cok defa doktora goturdum cocuk gastroentolojisi dahil , hic birinde bi problem cıkmıyor. Sut iciyordu sırf bu kabızlığı yuzunden sutu kestim vermiyorum eskisine nazaran daha iyi ama cocuk hala kabız. Bir haftayı geciyor zorla guc bela yapıyor yada yapamıyor. Her ay lavman yapmaktan başka care kalmıyor nedeyse. Kac kutu duphalac bitirdik bilmiyorum bir şendir her gun sabah akşam iciriyorum. Bu ilacların bağırsakları tembelleşirmesinden korkuyorum ama İnan'ın başka bi care bulamıyorum kıvranıyor cocuk.

Bir hafta once tuvalet eğitimine başladık ciş konusunu kolay atlattık cok şukur gece kacırmalarımız suruyor ama onu cok problem yapmıyorum ama asıl problem kızım surekli buyuk tuvaletini yapmaya calıştığı icin ortalıkta ıkınıyor tuvalette ıkınmayı reddediyor. Buda doğal olarak surekli kirli ic camaşırı. Tabiki tam olarakta yapamıyor dun artık bez bağladım sırf yapsın diye beze aralıklı ıkınmalarla yarım saate yakın uğraşarak yaptı.

Ne yapacağımı şaşırdım o kadar dert ediniyorum ki bunu sinirlerim bozuluyor artık yine ortalıkta ıkındı az once tuvalete goturdum Yok diyor ıkınmıyor. Yıkadım Eğitime başladığımızdan beri ilk defa kızdım ona bağırdım.sonrası pişmanlık yine.

Kayısı suyu zeytin yağı demeyin nolur kaşık kaşık zeytinyağı veriyorum cocuğa hergun kayısı suyu falan da iciremiyorum doğal yollarla da cozemiyoruz bana bi tavsiye verin lutfen.başka bi uzman doktor olur başka bişey olur ne biliyim. Bi tek kefir kaldı aklımda onu deneyeceğim başka da ne yapacağım bilmiyorum.