Doğum Sonrası Sarkmalar
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Doğum Sonrası Sarkmalar
-
17-09-2022, 09:34:37Merhaba anneler,bu konu defalarca tartışılmıştır mutlaka ama yenilikler ve guncel bilgilerden haberdar olmak adına sizlere soruyorum;Doğum sonrası sarkmalar icin ne yapıyorsunuz?Ozet geceyim;64 kiloydum ve bebek yapmak istediğim icin sigarayı bıraktım.4 ayda 80 kiloya cıktım.Veee tam yeniden kilo vermeye calışırken 80 kiloyla hamile kaldım.Bu arada boyum sadece 1.63 cm.Hamilelik boyunca +16 kilonun ustune +16 daha aldım ve oldum mu 96...96 kilo ile doğuma girdim.40 ım cıktığında 80 dim yeniden.Sonrasında da emzirerek 10 kilo verdim.Bebeğim 8.5 aylık.Yani 40 gunde 16 kilo,7 ayda da 10 kilo daha verdim.Kilo vermekte sıkıntı yok cunku emziriyorum ve yemeyi abartmazsanız kilo veriyorsunuz zaten.Şimdi de kendi capımda sağlıklı beslenerek 58 e duşmeyi hedefliyorum.Aslında cok kısa zamanda hamile kaldığım kiloya donmekle kalmadım ustune 10 kilo daha verdim.Yani bebekle birlikte 26 kilo birden gitti.Sorun şu ki;karın bolgemde cok sorun yok ama bacaklarım (ozellikle icleri) inanılmaz sarktı.Catlaklar da var tabi.Bu problemin ilk kısmı.İkinci kısmı ise şu;eskiden spor yapardım.Ozellikle plates ve tenis beni cok guclendiriyordu ve kac kilo olursam olayım sıkıydım.Ama dizimi sakatladım ve menuskus yırtığı ve kemik kayması nedeniyle spor yapamıyorum.Emzirdiğim icin ameliyat ta olamıyorum.Yani sarkmalar icin spor yapmam gerekiyor ama bu benim icin mumkun değil.Sadece orta tempolu yuruyuş ve yuzme olabilir.O da sarkmaları ne kadar toparlar emin değilim.Bu konuda deneyimi olanlar lutfen yazsın.Yururken bacak iclerim dalga dalga dalgalanıyor