Kızlar merhaba,

Tecrube ettiğim bazı şeyleri sizlerle paylaşmak icin bu konuyu actım. Coğu annenin problemi bu gaz...
Cok yeni anneyim (50 gunluk) ama malum caresizlikten herşeyi okuyup, izliyorum. O ağlayınca ilk başlarda cok panik olurdum hatta 3 haftalıkken ilk gaz ağrıları başladığında onunla birlikte ağladığımı bilirim. O kadar caresiz ve o kadar canı acıyor ki malum lohusa hormonlarımla ben de ağlıyordum. Şimdi en azından birkac işime yarayan metod keşfettim. Ben gaz icin "Uc harfli" diyorum cunku ne zaman "Ay bugun cok gazı olmadı" desem o sırada oğlum ayaklarını karnına cekerek kıpkırmızı kesiliyor .

Buyrun bendekiler;

1- Damlalar damlalar : Oncelikle ben doktorumuzun yonlendirmesi ile Biogaia ve Zinco damla kullanıyorum. Bunu baştan belirteyim ama okuduğum ve gorduğum kadarıyla her damla her bebekte işe yaramıyor. Hatta doktorumuz ilacları recete ederken eğer 1 hafta sonra azalma gormezsen gel, değiştirelim demişti. Ama biz mutluluğu ilkinde bulduk diye duşunuyorum cunku %50 azalmıştı 1 hafta sonra...

2-Masaj : Herkes bahsediyor ama gercekten de onemli. Gaz sancısı olmasa da ben oğluma 2 bez değiştirmede bir mutlaka masaj yapıyorum. Burada detaylı anlatmak yerine direk yaptığım masaj rutinin aynısının videosunu paylaşıyorum:
Ayşe hanımın bahsettiği tum bu manevraları yapınca oğlum masaj sırasında gazını cıkarıyor (3 masajda bir)
Ancak masaj sırasında cıkarmasa bile ben gazı cıkışa yonlendirmek icin inanılmaz yardımcı olduğunu duşunuyorum. Birde ben tatlı elma yağı kullanıyorum, bence bir faydası yok ama cok guzel kokuyor.

3- Banyo : Oğlumun cok gazı tuttuğunda temizleme amaclı değil yalnızca sıcağa yakın ılık sulu kuvetin icinde bekletiyorum. O sırada eşiniz ya da başka biri de bacaklarını suyun icinde bacaklarını karnına doğru iterse super olur ama ılık suda durması bile gazları cıkışa ittiriyor bence. Bu arada bence kolik bebekler icin banyo inanılmaz etkili zaten. Bebek bir yana, sıcak ve sakin bir kuvete hicbirimiz hayır demeyiz Bu arada onemle belirtiym bunu 10 dakikadan fazla yapmıyorum uşutur diye zaten başını da sokmuyorum. Uşutmemesi icin onemli nokta vucuduna su değen yerleri herzaman suyun altında tutmak.

4- Tutuş pozisyonu: Benim oğluma da ozel olabilir ama "Tiger in the tree" pozisyonuna ne zaman alsam prıtlıyor bocuğum. Linkini buyrun:
Bu pozisyonda bi 10 dk sağ sol sallıyorum. Elim de popuşunda olduğu icin pırtları hissediyorum zaten (hissetmesinde kokusu gelir zaten . Bu arada bu pozisyonda cıkardığı gazdan sonra eğer karnı tok altı temiz ve uyku saatiyse pırttan sonra uyuyor.
Bunun dışında bizim canavar yuzustu yatmaya bayılıyor, kafasını da rahatca cevirdiği icin %70 oyle uyuyor. Yalnızca geceleri sırtustu yatırıyorum. Yuzustu yatarken de poposunu dikip pırtlamaya calışıyor.

Bir de evde pilates topunuz varsa bence bebeği kucağınıza alıp cok hafif hoplamak da işe yarıyor.

Benim tecrubelerim şimdilik bu kadar. Dediğim gibi 50 gunluk anneyim ama yine de paylaşmak istedim. Cok tecrubeli anne var ama kimin işine yarasa mutlu olurum. Tabi ilerleyen gunlerde yeni şeyler keşfedersem paylaşırım.

Herkese bol uykulu, uc harfsiz ve bol sutlu gunler