Merhaba Arkadaşlar,
5,5 yıllık tup bebek tedavisi toplamda 7 yıllık evlilik sonrasında oğlumu dunyaya getirmiştim ki hayatıma kabus gibi giren Mastit doğumdan sonraki 2 ayımı mahvetti. Şimdi iyileşmişken ve herşey yolundayken aynı durumu yaşayan kişilere bir nebze faydam olsun istiyorum.
Nedir bu mastit?
Sutun gogus de sut kanallarında kalmasıyla oluşan iltihap hali.
Peki nasıl anlaşılır?
Ben neler yaşadım ondan bahsedeyim isterseniz. Doğum yapıp eve geldiğimde gogus uclarımda yara vardı. Yarılmış gibi hafif kanayan ama bol acıyan. Bebeği emzirme fikri oylesine korkunctu ki yaşadığım acıyı hala hissediyorum. Pek emziremedim. O cekmedi ben gogusu veremedim derken bu işi beceremedik. Oğlum şuanda 14. ayına girdi ben hala tam emziremiyorum o ayrı mesele.
Bu sırada goğsumde zonklayan bir ağrı başladı. Surusune bereket doktora gittim hepsi ayrı bir yorum yaptı. Gunun sonunda birşeyin yok sen emziremiyorsunlarla eve geri dondum. Ağrım her gecen gun artıyordu ama o ozellerdeki sevgili dr lar ultrason cekmeyi akıl edemediler. Sonra goğuste kızarıklıklar başladı. Goğus cevresi kıpkırmızı, koltuk altından başlayan goğusume giren bıcaklanma agrıları. Ahh cok kotuydu. Kimden ne duyarsam onu yapıyordum gecmesi icin. Peki nasıl gecti.
Sonunda Cok şukur iyi bir dr buldum. Antibiyotikler ve gogusun dışından surulen kremler verdi. Burada esas not şu. İlacı iciyorsun ve bebeği de emziriyorsun. En buyuk hata burada. İlacı iciyorum bebeği emzircek miyim konusunda doktorun tavrı net. Evet emziriyorsun. (5 e yakın dr ve eczaneye danıştım. DR un bana verdiği ilaclar icin emzirebilrsin dedi. Farklı ilaclarda bebeği emzirebiliyor musunuz DRnuza mutlaka danışın)
İlacı icmek yetmiyor tabiki.
Gogusu gece dahil 3 saatte bir sağmaya devam ediyorsunuz. Kanalı tıkayacak sut kalmayacak.
Gogus ucu daima temiz olacak. ( Gogus ucu kremlerinden baya kullandım o cok unlu kremler pek işime yaramadı. Daha basit kremler işe yaradı - marka verebiliyor muyuz bilmiyorum o yuzden yazmadım)
Karbonatlı su ile de gogus ucunu siliyorsunuz. Temiz pamuk temiz su.
COZUM:
beni rahatlatan asıl cozum şimdi anlatacağım yontem oldu. Bu surecten sonra her sıkıştığımda yaptım ve cozum aldım. Sabah Oğle Akşam 3 gun boyunca yapılması gerekiyor.
Sıcak duşa giriyorsunuz. Bir kovaya goğus ucunu yakmayacak şekilde sıcak suyla doldurur. 1 Kalıp sabun ve yumuşak bir başortu (yazma) alın. Başortude uclarında dantel oya falan olmasın.
once gogusu sabunlayın sonra başortuyu sıcak suya sokup cıkarıp kopurtun ve gogusu yukardan aşağı ovarak yıkayın. Bu esnada sut akmaya başlayacak. Elinizle top top beze beze olan kısımlara dokunun ve yukardan aşağı yazmayı surerek yıkayın. Not: Sıkmayın bezeleri.
Hafif hafif dağılacak. 3. gunun sonunda mastit gecmiş olacak inşallah.
Gecmiş olsun acil şifalar.
Mastİt nasil gecer
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Mastİt nasil gecer