Arkadaşlar merhaba. Endişe duyduğum bir konu hakkında sizlerin bilgi ve tecrubelerinden faydalanmak istiyorum. 33+ 5 de doğan Kro 8, duz 6,5 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri eli ayağı hic durmaz kıpır kıpırdı,altını bile zor değiştirirdim ama bu ara malum merak da başladı hic durmaz oldu. Aslında kısa sureli desteksiz oturur ama oturttuğum anda sağ sol ilgisini cektiği icin uzanacak diye hemen yıkılır. Yere koyduğum zaman emeklemeye caba harcamaz kucak ister kucağıma aldığımda beline kadar aşağı sarkar. Uykusu da az. Etraftan gorenler yorumlara başladı 'hiperaktif bu.' ' nasıl cocuk bu hic durmuyor '
korkan gozlerle ' Allah yardımcın olsun' sayelerinde korkmaya başladım. Aslında korkma sebebim, eşimin yeğeninin (teşhisi konmadı henuz ama )dikkat eksikliği ve hiperaktivite sendromunun ozelliklerini taşıdığı icin hem cocuğun hem ailenin cektiği sıkıntılar. Doktorumuz prematureler hareketli olur, korktuğun durumlarda dikkat olmaz senin cocuğunda dikkat var demişti. Bu durumla karşılaşmış ya da atlatmış anneler tecrubelerinizi paylaşırsanız cok sevineceğim. Şimdiden teşekkurler.