Merhabalar...

Bugun kızımla başımızdan gecen bi mevzu sonucu kendimde eksikliği farkettim, akıl almak istedim sizlerden...

Kızımı parka goturdum (18 aylık) hep başında durarak kendı kendıne oynamasını gozlemledim. Kaydırak ıcın merdıvenlerden cıkarken dıger taraftan koşa koşa cocuk geldi ( 4 yaslarında ) ve merdivendeki kızımı ''burası benim'' diyerek itti. Kızım duştu tabi cok ters bir sekilde ve ayağı incidi.Neyseki merdivenin hemen yanındaydım ve daha kotu bir sonuc olmadan yakalayabildim.

Orda cocuğa refleks olarak bi anda '' neden ittin ? burası sadece senın degıl hepınızın.'' dedim . Donup annesine cok ters bi şekilde baktım. Hıc oralı olmadı. Bekledım kusura bakmayın cocuk işte desin ya da bırseyı yok ya kızınızın? desin diye bekledim oralı bile olmadı.

Eve cıktık ve benim aklımdakiler... kızım kendısıne yapılanı aynen baska cocuga uygulamaya kalkar mı ? Bunu normallestırır mı ? Malum cocuklar hemen bırbırlerının hareketlerını besımsıyorlar. Ona kımseye zarar vermeden kendısını bu gıbı durumlardan korumasını , hakkını savunmasını en doğru nasıl ogretebılırım ?Hakkını savunmayı karsılıgında iterek ogrenmesını ıstemıyorum .