Arkadaşlar Hiphopstyle dergisinin bu sayısında, Sabah Gazetesi yazarı Sami Tosun'a cevap vermişler. Bildiğiniz gibi Sagopa Kajmer Beyaz şova konuk olunca Sami Tosun Sagopaya ve Turkce rape hakaretler yağdırmıştı koşesinden.

İSMİM SAGOPA KAJMER OLMASIN ‘’SAMİ’’ OLSUN’’

Gunlerden bir gun Sami isimli bir koşe yazarı varmış ve bu arkadaş Sabah Gazetesi’nde koşe yazarıymış. Ustelik o kadar evrensel bir duşunce yapısına sahipmiş ki Kanal D’de yayınlanan ‘’Beyaz Show’’ isimli programı da takip edermiş. Beyaz Show’u seyreden Sami kardeşin amacı programın isminde olduğu gibi Beyaz’lık temizlik değilmiş, tamamen ‘’hicbir bilgi sahibi olmadan KARALAMAKmış’’

Gectiğimiz gunlerde Sagopa Kajmer Beyazıt Ozturk’un sunduğu ‘’Beyaz Show’’ isimli programa konuk olmuş ve tam anlamıyla televizyona yakışır tavırlar icerisinde programı tamamlamış, her ne kadar bizim piyasamızla ilgili olarak kimilerine gore istenmeyen şeyler soylemiş olsa da kulturumuzu orada layıkıyla temsil etmişti. Gel gor ki Sagopa Kajmer’in soylediklerine bizim piyasamızdakilerden cok ‘’Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan’’ koşe yazarları takılıp kalmış. Gorduğum şu ki ; bu insanların takılıp kaldığı yer sadece bu değil, bunlar bin yıl oncesinin ucuncu dunya zihniyetinde takılıp kalmışlar ve kendilerini geliştirememişler.

Sabah Gazetesi’nde koşe yazarlığı yapan SAMİ TOSUN isimli bir arkadaşımız programı izlemiş ve Sagopa Kajmer isminden tutun da, Break Dance mantıklı mı değil misinden RAP Sanatcılarının evliliği nasıl olmalıya kadar bir dunya vaaz vermiş.
Ben bir radyocuyum ve belki de bu insanlara en buyuk eleştiriyi ben yapıyorum piyasamızda ancak ben bu eleştiri yapma hakkına sahip olduğum icin yapabiliyorum eleştiriyi. Yani ‘’Bilgi sahibi olduğum icin fikir sahibi’’ oluyorum.
Gel gor ki bu muziğin ‘’M’’sini bilmeyen, bu kulturun ‘’K’’sini bilmeyen bir adam kalkıyor ve milyonlar civarında takipcisi olan bir basın organında bizleri karalıyor. İşin garip yani ise; Sagopa Kajmer’e YUNUS ismini kullanmadığı icin hakaret derecesinde sozler kullanan bu adamcağız kendi isminin anlamını bile bilmiyor olsa gerek.
‘’SAMİ’’ Arapca kokenli bir kelime olup ; ‘’ İşiten, duyan, dinleyen, dinleyici’’ anlamlarını taşıyor. Yahu sen daha isminin hakkını vermeden, oturup dinlemeden, araştırıp okumadan kalkıp vaaz veriyorsun ve sonrasında benim dinime laf ediyorsun. Hani derler ya ‘’Dinime laf eden Musluman olsa’’

Hiphop kulturunun Amerikan kulturu olduğunu iddia edip bizlerinde Amerikan kulturunu yaşadığını soyleyen bu SAYIN BAY, bilmiyor ki Hiphop Kulturunun Bronx kentinde ‘’Asıl Amerikan Kulturu’’ ile ezilen insanlar tarafından ‘’Amerikan Kulturune Karşı’’ olarak cıkarıldığını.
Bilmiyor ki Asıl Amerikan kulturunde ‘’Siyahlar ve Kızılderililerin’’ yerinin olmadığını ve bu insanların sırf derilerinin renginden dolayı oldurulduğunu, varoşlarda yaşamaya mahkum edildiklerini.

Ustelik Sayın TOSUN kalkıyor bir de Sagopa Kajmer’in ismini ornek gostererek tum Turkce Sozlu RAP camiasına ‘’Fatih Urek’’ bu adamlardan bin kat daha guzeldir diyor.
Sorarım Sayın TOSUN, bugun ulkemizde televizyon başında pinekleyerek omrunu tuketen, kitap okumayan, fikir uretmeyen ve omrunu bir asalak gibi yaşarak once ulkemizi daha sonraysa tum dunyayı somuren bu insanların bu hale gelmesinde kim suclu?
İstersen ben sana tabloyu gostereyim;

Fatih Urek ;
- Erkek sevgilisi var,
- Yaptığı şarkıların tumunu toplasan ne dize olarak ne de kulturel bilgi aktarımı olarak bir RAP şarkısına eş değer olamaz.
- Break Dance ile karşılaştırdığınız o YILAN Dansı ile magazin programlarında insanları hipnoz edip uyutan ve salak bir nesil olmalarını sağlayan KİŞİ. Ustelik Gazze’de cocuklar olurken Turkiye’de yılan dansı yaparak sarhoş eğlendiren bir ‘’Umreli’’

Sagopa Kajmer ve Turkce Sozlu RAP ;
- Eşi ‘’Bayan’’ , Fatih Urek ve benzerlerinde ki gibi sevgili kulturu yok,
- Dun Bosna’da bugun Gazze’de ve yarın belki de Turkiye’mizde olen ve olecek savaş cocukları icin muziğiyle sesini yukselten tek kultur.
- ‘’RAP Amerikan markasıysa, Peki; Telefonlarınız, kotlarınız ve bilgisayarlarınız ne markasıdır cevap verin?’’ diyebilecek kadar Veli Efendi’den cıkmamış insanların yer aldığı bir kultur.

Muziğimizin liriklerine bakarak Veli Efendi Hipodromundan cıktığını soyleyecek kadar terbiyesiz olan bir adamın kendi soy ismine bakarak nereden cıktığını soyleyebileceğini merak ediyorum doğrusu. Ama ben seviyemi o kadar duşurmeyeceğim, sizden istediğim soy isminiz ile ilgili değil, yalnızca isminizin hakkını verin ve ‘’DİNLEYİN OĞRENİN’’

Alıntı.

Kaynak ; Hiphopstyle Dergisi / Koşe Yazarı CrowL'un yazısı.