Meslek seciminde onemli olan cocuğun yetenekli olduğu alanları belirlemek. İşte burclarına gore cocuğunuzun yetenekleri.

Meslek seciminde onemli olan cocuğun yetenekli olduğu alanları belirleyip bu yolda ilerlemesini sağlamak olsa da cocukların mesleki yatkınlık ve yeteneklerinin keşfedilmesi zordur.

Gunumuzde artık anne ve babalar bu durumu astrologlarla birlikte doğum haritasına bakarak cozebiliyor. Bu konuda Uzman Astrolog Su Karakuş, evebeynlere yardımcı olacak acıklamalarda bulunuyor.

Mesleki yatkınlık ve yetenekler doğum haritasında gorulebilir mi?

“Horoskop( doğum haritası) kişilerin potansiyelleri, yaratıcı kaynakları, eğilimleri, yetenekleri, başarılı olacakları meslek secimi hakkında pek cok veri sunar. Hatta parayla ilişkisini de anlatır. Parayı hangi yollardan kazanabileceği, tutumlu olup olmayacağı, eğitim yaşamında engellerle karşılaşıp karşılaşmayacağı da doğum haritasında acıkca gorulebilir. Ancak bu veriler kesinlikle kader değil, yuksek olasılıklı ongorulerdir.

Cocuğunuzun doktor olmasını isteyebilirsiniz veya iyi bir muzisyen. Ama hangi dalda başarılı olacağını, aldıracağınız ısrarlı eğitime rağmen kariyer yapıp yapamayacağı belirsizdir.

Bunun yanı sıra Guneş burcu Ateş, Yukselen burcu Toprak ve Ay burcu Su gurubundan olan cocuğunuzun renkli ve hemen her alanda başarılı olacağı haritadaki diğer faktorlerde incelenerek soylenebilir.

Oysa kişisel horoskop da sağlık durumundan eğitim yaşantısına, arkadaş seciminden ruh sağlığına, yeteneklerinden başarılarına kadar hemen her alanda işaretler vardır.
Cocuğunuzun geleceğine katkıda bulunmanız acısından sadece burcunu ve yukselen burcunu bilmek yeterli değildir. Evebeynler cocuğun kişisel doğum haritası hakkında da bilgi edinmelidirler.”

Oğrenim yaşamında başarılı olacak mı?

“Cocuğunuzun doğum haritasında Guneş burcu, Ay burcu ve Yukselen burcu uclusu genel karakteri hakkında bilgi verir. Doğum haritasındaki 3. ve 9. evler de ilkoğrenim ve universite hayatının nasıl şekilleneceği hakkında ongorulerde bulunmamıza yardımcı olur. Cocuğun eğitim hayatındaki başarısızlığı, engelleri veya algıda gucluğu Saturn getirir. Buna rağmen iyi disipline edilmiş, sorumluluk almayı oğrenmiş bir cocuk Saturn ’le uyumlu calışıp başarılı da olabilir. Eğitim alanında yerleşen Jupiter birkac konuda eğitim almayı sağlayabildiği gibi, yapacağı acılarla doğru orantılı olarak aşırı boş vermiş ve şımarık bir havada yaratabilir.”

Kariyer ve iş yaşamındaki secenekler nasıl belirleniyor?
Cocuğun doğum haritasında yukselen burc, yukselen burclarda yer alan gezegenler 10. ev ile 6. ev de hangi konularda calışırsa başarılı olacağı, eğilimleri ve yetenekleri hakkında ceşitli bilgiler sunmaktadır. Kariyer ve iş yaşamındaki secenekler acısından doğum haritasındaki 10. ev ile 6. evde yer alan gezegenlerin onemi buyuktur. Orneğin yukselen burcta yer alan su grubu bir burca rağmen yine yukselen burcta yer alan Saturn toprakla ilişkili işlerde calışma olanağı sunar. (emlakcılık, muhendislik, mimarlık, inşaatcılık, tarımcılık gibi)

Yengec burcunun ağırlıkta olduğu 9. ev; aile, cocuklar, ev yonetimi konularında eğitim olanağı sağlarken yine Yengec burcuyla devam eden 10. ev yoneticilik yerine yardımcı pozisyonda kalmayı tercih edecek bir yapıyı da getirir. Bu durumda cocuğunuza şirketinizin genel yonetimini bırakmanız onu başarısızlığa sevk etmeniz anlamına gelebilir.

Sanatla ilgili eğilimler Balık, İkizler, Terazi, Yengec burclarının ağırlıkta olduğu Yukselen burc, Ay burcu, 10. ev, 6. ev hatta 12. ev yonelimiyle oluşur.

Su sporlarında başarıyı Akrep, Balık ve Yengec yukselen ile 10. ev veya 6. evde yerleşen su grupları ile Mars ve Koc, Yay burcları etkileri gercekleştirir. Kumar ve şans oyunları icin 5. ev etkisi, uyuşturucu eğilimleri icin Balık, Neptun ve 12. ev ile ters konumda yerleşen burclar incelenir.

Tavsiyeleriniz nelerdir?
Dolayısıyla ailelerin veya cevrenin “cocuğum Koc burcu kesin sporcu olacak” gibi bir saptama yapması kişiye sadece hayal kırıklığı getirir. Ay burcu veya Yukselen burcu Koc olmak da başarılı bir profesyonel sporcu olmak icin yeterli değildir. Eğer bu konuda detaylı bilgiler elde edilmek isteniyorsa Gezegenlerin konumları da incelenmelidir. Bu saptamalar mutlaka uzman bir astrolog tarafından yapılmalıdır. Cunku doğum haritası kişinin hayatı icin onemli şifrelerin bulunduğu mukemmel bir kaynaktır.