İyi gunler kk hatunları , anneleri. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
29 aylık oğluma tuvalet alışkanlığı edindirmeye calışıyorum. Bugun 5. Gunumuz. Bilmiyorum bu gelişme var mı kısa kısa ozet geceyim gunlerimizi , siz karar verin.
İlk gun oğluma artık bezi cıkarıp bizler gibi tuvalete yapabileceğini soyledim. Aldığım renkli alıştırma kilotlarini gosterdim hangisini isterse onu giydirdim ve başladık
O gun cok sık ciş yaptı kuloduna. Az da olsa bir defa da lazımlığa yaptı. Klozete doktuk ve sifonu cekti cok mutlu oldu. Ufak bı odul verdim ona. Her altına kacırışında ' Aa kulodumuz ıslanmış , bi dahaki sefere tuvalete yapalım annecim olur mu ? ' dedim , hic kızmadım. Ama oğlum o gunden bu gune cok nadir tamam dedi. Hep yapmicam , soylemicem dedi. Ama sadece bu konuda değil. Tuvalet eğitiminden once de herşey icin zorlaşıyordu.
2. Gun ciş yapma sıklığı azaldı cişini tutmaya başlamıştı. Ve oğlumun benim yanından ayrıldığım zaman cişini lazımlığa bıraktığını farkettim. İki defa lazımlığa yapmıştı ikinci gun. Kaka hic yapmadı
3. Gun alıştırma kulodunu cıkardım ve normal kulot giydirdim. Alıştırma kulodunu bez gibi duşunduğunu ve ıslaklık hissetmediği icin rahatsız olmadığını duşundum. Sabah altına kacirsada akşama kadar iki defa lazımlığa ciş yaptı.Cis tutma suresi 2-3 saate cıkmıştı. Ama akşam ararda kazalar başladı. Yerlerde minik goletler oluşmaya başlamıştı.
4. Gun hic lazımlığa ciş yapmadı. 5 - 10 dk surelerle lazımlıkta oturuyor oyunlar oynuyorduk ama yapmıyordu. Yok mu cişin deyince yok deyip kalkıyor daha sonra yerleri ıslatıyordu. Nihayet uc gundur gelmeyen kakası gece yatmadan once geldi. Fakat bez varken ayakta yaptığı kakasını yine aynı şekilde yapmak istedi zorlamadim. Lazimligın tasini tuttum arkasına o da yaptı. Yaparken gordu. ' Aa annecim bak kaka tavşana benzedi ' dedim ve bir daha gostermedim. Etkilenmediğini duşundum.
Bugun yani 5. Gun teşvik etmek icin banyonun karşısındaki duvara buyuk karton yapıştırdım. Daha once hic renkli kalemlerle resim cizmemistik. Once birlikte deftere en sevdiği araba kamyon tarzi şeyler cizdik cok heyecanlandı. Bir sure sonra aldım kalemleri ve cişini yaptığında birlikte kartona yollar arabalar kamyonlar guneş bulut cizecegiz dedim. Tamam dedi. Fakat bugunde 3 defa altına yaptı. Bı tanesinde yaptıktan sonra tuveletim geldi anne dedi. Goturdum tuvalete yok dedi kalktı. En son gel tuvalete gidelim dediğimde gelmek istemedi bağırdı yapmicam dedi ama arabalar cizicez buraya dedim. Araba cizmicez dedi. Yine istemedi. bağırdı. Pes etmek istemiyorum kesinlikle altına yapsın onemli değil , altina yaptıkca rahatsız oldukca vazgecer diye duşunuyorum fakat oğlum hic istekli değil. Herşeyi olduğu gibi bunu da reddediyor.
Bu arada gece ve gunduz uykularında problem yaşamıyoruz.
Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Fikirleriniz var mı? Yanlış gorduğunuz bişey var mı? Lutfen yardım edin. Cok bunaldım ona gostermemeye calışıyorum. Ama surekli reddetmesi beni caresiz bırakıyor.
Uzun olmuş olabilir. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Bebek Beslenmesi Ne yapacağımı bilemiyorum :(
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi Ne yapacağımı bilemiyorum :(