TRABZON’a 3 ay once konser vermek icin gelen ’Sagopa Kajmer’ adıyla tanınan rap muzik şarkıcısı Yunus Ozyavuz ve ’Kolera’ adıyla tanınan eşi Esen Guler Ozyavuz’un, ses sestemini iyi duzenlemediği gerekcesiyle tartıştıkları organizator Haydar Sumer’e hakaretler yağdırdıkları iddia edildi. Sumer, internet ortamından da hakaretlerini surdurduğunu iddia ettiği cift hakkında, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suc duyurusunda bulundu.

’Sagopa Kajmer’ adıyla tanınan rap muzik şarkıcısı Yunus Ozyavuz ve ’Kolera’ adıyla tanınan eşi Esen Guler Ozyavuz, 3 ay once Karadeniz turnesi kapsamında Trabzon’a geldi. İddialara gore Karadeniz Teknik Universitesi Ataturk Kultur Merkezi’ndeki konser oncesinde ses sistemini beğenmeyen Esen Guler Ozyavuz ile Haydar Sumer arasında tartışma cıktı. Tartışma buyuyunce iddiaya gore Esen Guler Ozyavuz, Sumer’e hakaretler yağdırdı, elindeki mikrofonu da fırlattıktan sonra salonu terk etti. Esen Guler ve Yunus Ozyavuz cifti, ardından da konseri iptal ederek kentten ayrıldı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suc duyurusu dilekcesi vererek rapci ciftten şikayetci olan Haydar Sumer, Ordu ve Giresun konserlerinin iyi gectiğini, ancak Trabzon konseri oncesinde sorun cıktığını belirterek, şunları anlattı: "Esen Guler Ozyavuz ses denemesi sırasında hakaretler yağdırmaya başladı. Sesi beğenmemiş. Ses sisteminin onceki iki konserle aynı olduğunu soyledim. Bunun uzerine ’İşimizi senden mi oğreneceğiz? İşini duzgun yap’ diyerek kufretmeye başladı. Sonra da eşiyle birlikte şehri terketti. Bu da yetmezmiş gibi, internetteki sosyal paylaşım siteleri Faceebok ve Twitter’dan bana ve Trabzonlular’a bir suru hakaretler ettiler. Telefonlarım ile adreslerimi de yayınlayıp beni acık hedef haline getirdiler. Bircok kişi telefon acıp kufur etti. Tehdit telefonları aldım. İşyerimi yakmakla tehdit ettiler. Ben de ’hakaret ve tehdit’ suclamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundum" dedi.

HAKARET KAYITLARI SAVCILIĞA VERİLDİ Haydar Sumer, rapci ciftin kendisi ve Trabzonlular hakkında sosyal paylaşım sitelerine yazdıkları yazıları da savcılığa teslim etti. ’Sagopa Kajmer’ olarak bilinen Yunus Ozyavuz sosyal paylaşım sayfalarında, "Arkadaşlar size konseri iptal etmeme neden olan herifin adresini ve telefonlarını veriyorum. ŞikÂyetlerinizi ona bildirin. Hatta bizzat ziyaret edin, onca sevenimi uzdu. Siz de kendisini ziyaret edin. İyi ki tartışma sırasında ben o salonda değildim. Ben sinirlendim mi kimseyi tanımam, psikopatımdır. Cok pis dalardım o adama" sozlerine yer verdi.

Kaynak