Davranış Bozuklukları 10 yaşındaki oglum Concerta icmelimi?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Davranış Bozuklukları 10 yaşındaki oglum Concerta icmelimi?
-
17-09-2022, 06:22:34Merhaba ogluma dikkat eksikliği ve kaygı teshisi konuldu. Dr concerta ve abilify diye bir ilac verdi. Gittiğimiz dr nin anlattıkları falan aslında hepsi oglumda olan seyler. Buarada oglum ozel orta seviyeli bir koleje gidiyor 4. Sınıfta Dort senedir surekli sınıfın birincisi. Bir kac defada o kolejin tum kampuslerinde 1. Oldu. kısaca 1000 ogrencinin arasında surekli ilk 5 de diyebiliriz. sınavlarda cok zor soruları yapar herkesin yaptığı basit sorulara takılır.Daha once baska bir dr ye gittik gidiş nedeni ise en ufak bir olumsuz seyde aglamasıydı. O zaman dr kaygı ve dikkat eksikliği teshisi koymuştu. Prozac ve cok az miktarda ritalin vermişti. Aglama sorunu kısmen cozuldu. Aglayan cocuk gitti ogretmenlerle tartışan cocuk geldi. Gecen yıl mayıs ayında dr ritalini bıraktırdı. Bir ay kadar oncede prozacı azaltarak bıraktık . Ama oglum huzursuz dikkatsizlik yeniden cıktı. Eski gittiğimiz dr ye yeniden ulasamadık.aslında memnunduk adamdan. Neyse oglum Evvelki gun yeni gittiğimiz dr nin verdiği ilacları aldı aslında gun boyu iyiydi sakindi gece 3 gibi kalktı ayaklarının istemsiz hareket ettiğini falan soyledi sabaha kadar uyumadı kitap okudu tv seyretti sabah 7 de yattı 2 saat uykudan sonra okula bıraktım. Bu ilaclar bir yandan beni cok korkutuyor bir yandanda bu dikkat eksikliğinden ve mutsuzlığundan kurtulmasını istiyorum. Mesela el yazısı berbat, surekli bir yerlere carpar. Esyalari dağınık. Dr dikkat eksikliğini başka bir psikolojik sorunun oluşmasına da neden olur dedi ki bence bu konuda haklı oglumdaki sinirlilik bundan diye tahmin ediyorum. Dr ilacları kendi cocugunun ictiğini de ustune basarak soyledi. Yine de cok ama cok huzursuzum ne yapsam bilemiyorum. Neyse dr ye durumu anlattık concerta yerine yarım ritalin ile başlayalım yavaş yavaş yukselterek cıkarız dedi. Diğer ilac icinde ceyrek başlayalım dedi. Henuz yeniden ilac falan vermedim. Ama sanırım vereceğim cok mutsuz depresyonda cocuk resmen kac gundur eşiminde benimde gozumuze uyku girmiyor ilac icsin istemiyoruz. Ama ne yapsak bilemiyoruz.