Merhaba Sevgili KK anneleri. Benim icin artık sorun olmaya başlayan bir tuvalet eğitimi maratonumuz var.
Oğlum 4 yaşında , cok sevimli ve cok zeki bir cocuk olmasına rağmen bazı konularda cok gec ve birden gelişiveriyoruz. 17 aylıkken emeklemeden yurudu , 2,5 yaşını bir hayli gecene kadar neredeyse hic kelimesi bile yoktu. Mama , dede , baba o kadar , anne bile demedi anlayacağınız. Sonra bir gun oznesi , yuklemi yerinde edat , sıfat , bağlac iceren cumleler ile konuşmaya başladı. Gecen haftaya kadar ben soyup giydiriyorken ben kendim soyunup giyinebilirim annecim dedi ve o gunden bu yana kendi giyinip kendi soyunuyor. Ellerini uzun zamandır kendi yıkayıp , dişlerini fırcalayabiliyor.
Ancak hala daha gece surekli olarak , gunduzse son donemde iyice artan bir şekilde altına işiyor. Buyuk tuvaletinde hic sıkıntı yaşamadık. Bir defa tuvalete yaptı sonrasında hic kazamız olmadı. 2-2,5 yaş aralığında denemek istediğimde hazır olmadığını duşunduğum icin bu yaza ertelemiştim. O donem yuvada ki pedagogumuz da biraz daha beklememizi soylemişti.
Bu yaz bezini cıkardım ve ne gece ne de gunduz bağlamadım. Geceleri saat kurarak kaldırmak istedim. Ancak asla cişini yapmadı , bağırdı , ağladı ve tekrar geri uyutamadım. Sabah 6 da kalkan bir insan olarak 1 aylık deneme sonrası geceleri kaldırmaktan vazgectim. Gunduzleri genel olarak altına yapmıyordu. Cok oyuna dalarsa kacırıyordu. Dışarıda isek asla kacırmıyordu , dışarıda hala kacırdığını gormedim. Ama genel olarak cok sorunumuz yoktu. Butun yaz boyunca her gun nevresim , yatak , yorgan , carşaf yıkamakla gecti. Havaların soğuması ile birlikte geceleri gece kulodu takmaya başladım. Bu arada boşanma surecimiz de oldu. Ciş yapma olayı biraz daha arttı. Sonra gene ara sıra kacırmalar başladı. Son donemde ise iyiden iyiye bilerek işediğini duşunmeye başladım. Yuvada ki pedagog gece kulodu takmamanız lazımdı diyor ama obur turlu de buz kesiyor cocuk , her saniye onu kontrol edemiyorum , zaten uzerini yaz kış ortmez. Ben haftada 6 gun uzun saatler calışan bir insanım ve cocuğumun bebeklikten gelen uyku sorunu var zaten. Doğuştan biyolojik saati tersmiş... Yuvada daha az ama evde sıklıkla altına yapıyor. Bu gunlerde sen gelme ben kendim yaparım cişimi dediğide anlıyorum ki altı ıslak... Gormeyeyim diye beni uzak tutmaya calışıyor.
Yetişkin olduğu halde tuvaletini oğrenememiş insan olmadığına gore eninde sonunda benim oğlum da oğrenir değil mi ? Kızmıyorum , onemli değil diyorum bu seferde onemli değil di mi anne diyor... Kızıyorum daha kotu oluyor.... Odul teklif ediyorum etkili oluyor ama bu sefer de kacırdığında cok uzulup ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha once bobrek ve boşaltım sistemleri ayrıntılı incelenmişti bir sıkıntı yoktu , acaba şimdi fiziki bir rahatsızlığı var da ben mi anlamıyorum. Ya da bilerek mi işiyor ? İlgimi cekmek icin desek zaten fazla ilgili bir anneyim , akşamları oyunlar , sohbetler , danslar , mutfak etkinlikleri ,okuma saatleri kısacası tum zamanım onunla geciyor zaten etrafımızda başka kimse yok. Ya da bu da yurumesi , konuşması gibi birden bire başarabileceği bir şey mi olacak ? Olabilir mi ? Bu tip sorunlar yaşayan anneler varsa yardım ve onerilerini bekliyorum. Teşekkur ederim herkese şimdiden.
Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi...