Merhaba arkadaşlar
İki ay once ikinci kez anne oldum. 5 hafta erken geldi bizim ikinci oğlan
Premature olduk yani. İlk sorum şu olacak bilgisi olan arkadaşlardan.
Premature olan bebeklerin gelisimi erken doğdukları hafta kadar geriden geliyormuş. Yani 4 aylık bi bebek donme hareketini yapabilirken biz bebeğe 3 aylik bebekmis gibi bakacakmisiz be donme hareketi icin bir ay daha bekleyecekmisiz. Bu durumda uyku eğitimi vereceksem doğduğu tarihe mi bakmaliyim yoksa doğması gereken tarihe mi?
Ve asıl sorun, ilk cocuğumu buyuturken ağlamasına kıyamayıp kucak ve memede uyuttum hep. Bir yaşına gelene kadar uyku duzenimiz yoktu. Geceler gunduz gunduzler geceydi. Ya memede uyudu ya kucakta. Bilenler bilir boyle uyuyan bebekler 6-7 kere uyanır hadi kucağına al iki saat salla uyut yatır bi saat sonra kalk hadi yine salla derken cok yıpratıcı bi surec gecirdim. On beş aylık olduğunda hamile kaldım planlı değildi. Artık sallamak tehlikeli olacağından guc bela yatakta uyumayı oğrettim. Şimdi ikinci bebek iki aylık oldu ve oda aynı. Ya kucak ya meme.
Siz nasıl yaptınız? İlk cocugumda henuz bebek sayılır. Evde o da varken saatlerce kucakta sallayıp meme veremiyorum. Geceyi gunduzu nasıl oğrettiniz ve kendi kendine uyumasını nasıl Sağladınız? Tekrar belirtmek istiyorum bebeğim 5 hafta erken geldi. Ve şuan iki aylık
Vakit ayırıp okuduğunuz icin teşekkurler
Uyku eğitimi, tecrubeli anneler!!!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Uyku eğitimi, tecrubeli anneler!!!