Merhaba arkadaşlar 7ay 2 gunluk oğlum var dogumdan beri emiyor ucretsiz izindeyim 1.5 - 2 yaşına kadar ben bakacağım sonra kayınvalidem bakacak. Doğumdan beri tum bakımını ben yapıyorum annem başka ilde 3 aylikken bir bucuk hafta falan kalmaya gittik oğlumla. Tek yer değişikliği o oldu bebeğim icin. Orda da hep bakımını ben yaptım bebeğim tamamen bana bağlı yani. Babada da duruyor cok sıkıntı cıkarmıyor ama sadece oyalamaya duruyor hic babasi altini degistirip yemek yedirmemistir endiseleniyor esim beceremem diye. Kayınvalide ile evlerimiz yakın arada onlara ziyarete gidiyoruz başlarda yadirgiyodu kucaklarında durmayıp agliyodu beni istiyodu şimdi nispeten daha iyi. Keyfi iyiyse duruyo mizmizsa beni istiyo ama evde ben de oldum hep yani gordu her istediginde aldim emzirdim uyuttum orda da beşiği var. Carşıya pazara hep bebeğimle gittim. Sadece bi kez bizim evde kayınvalide yarim saat baktı ben hemen bişeyler almaya cıkıp gelmiştim. Onun haricinde babayla da evde yarim saat 1 saate kdr durdu hemen gidip geldim. Benim Annem burdayken de 1 saate yakın falan durmustu. Ayin 19unda yada 26 sinda is arkadaslarimla işyerinde bi etkinliğimiz var şimdiye kadar bebekten oturu hicbisey yapamadım arabamiz yok bebek de kucuktu zor oluyo ulaşım diye hep reddetmis gibi bahane uydurmus gibi oluyorum artık bu sefer gideyim dedim. Oglum o zaman 7.5 ay 7ay+3 hafta falan olacak. Hastanede calıştığım icin bebeği goturmeyecegim enfeksiyon acısından. Kayınvalide bakarim diyo da oğlum durur mu bilmiyorum. Emzirip uyutup ciksam işyerine ulaşım yarim saat orda maksimum 1 saat dursam gelsem yarım saat de donuş 2 en fazla 2.5 saate donmuş olacağım. Uyuttugum gibi uyursa uzun bi sure ne ala ama bazen hemen kalkiyo. Uyanirsa 2 saate kadar nasil oyalar buzlukta sutum var bırakırım biberonunu ek gidasini da hazırlar bırakırım. Şimdiye kadar biberondan mecbur kalmadikca icmedi 1 2 kere icmisti dışarda enziremeyecegim bi alandayken onun haricinde evde falan ucuyla oynadı hep biberon sevmiyo emzik de ayni sekilde almadi. Acikir da icmezse fincanla falan icirir kayınvalide en kotu de bazen oral tatmin icin illa meme istiyo emzik biberon bilmediğinden dolayi. Ben nasıl birakcam durur mu bilmiyorum onerileriniz neler?
Ek olarak belirteyim şuanda kucuk duzeyde bi meme reddi yaşıyoruz o da buyume kaynakli ilgisi değiştiği icin memeden ziyade daha cok oyun istemesinden oturu olduğunu duşunuyorum bu sorunu da emzirirken bi yandan gorebileceği alanda sevdiği oyuncağını gosterince susuyor emiyor oyle halllediyoruz. Boyle bi sıkıntımız varken ufak caplı dışarı cıkmam durumu kotuye goturmez heralde bi seferlik 2 saat cıkmaktan ne olacak diye duşunuyorum.

(Suanda kayınvalide grip gitmiyoruz 1 haftaya kadar iyileşene kadar gitmeyiz. Sonrasında gunduzleri beraber vakit gecirerek mi alistirmaliyim yoksa bi anda alismadan o gun uyutup ciksam uyaninca 2 saat benim olmayışım daha kotu mu travma olur? Guvenli bağlanmamiz zedelenir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim artik bebeksiz dışarda 2 saat de olsa ozgurluğum olmali diye duşunuyorum dogumdan beri sadece apar topar bişeyler almaya cıktım bebeksiz hicbir etkinliğim olmadı cok bunaldim yardımlarınızı bekliyorum)