Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi AŞI YUZUNDEN BEBEĞİM BAĞIRSAK DUĞUMLENMESİ OLDU :(
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi AŞI YUZUNDEN BEBEĞİM BAĞIRSAK DUĞUMLENMESİ OLDU :(
-
17-09-2022, 02:52:2922 ağustos 2014 cuma gunu saat 3 de bebeğimi sağlık ocağına aşı yaptırmak icin goturdum.bebeğime 4 tane beşli karma aşı ,hepatit B,KPA AŞISI(zaturre aşısı),OPA(cocuk felci aşısı) bu aşılar yapıldıktan sonra eve geldik akşam ateşi yukseldi ve surekli ağlıyordu.bu sırada ateşini şurupla falan biraz duşurdum sabaha kadar huzursuzluğu devam etti.sabah altını değiştirdiğimde bir de ne goreyim kanlı ishal ardından surekli kusmalar hemen ozel hastaneye acile goturduk.kan tahlili yapıldı.kanında mikrop cıktı.ilac yazıp eve gonderdiler.eve geldik cocuk hala kusuyor diğer gun oldu bu defa devlete goturduk serum taktılar.bittikten sonra tekrar eve geldik yine gecmiyor cocuğum daha kotu olmaya başladı.yeşil kusmaya başladı.kanlı ishal devam ediyor.pazartesi sabahı hemen tekrar ozele cocuk doktoruna gittik.durumu anlattık.sonuclara bakarak dizanteri dediler.bir gun hastanede kaldık tekrar serum ve ilaclar ama cocuk durmuyor nasıl bağırıyor yarım saat yatıyor daha sonra cığlık cığlığa ağlama sesleriyle hastaneyi inletiyor.bu sabaha kadar bu şekilde devam etti.sabah doktor geldi kusma artı kanlı ishal devam ediyor dedik film cekdiler.Ve bağırsak duğumlenmesinden şuphelendi.hemen bizi cocuk cerrahına yonlendirdi.ordada ultrasonla bebeğimin bağırsaklarının duğumlendiğini oğrendim.ızdırap dolu saatler bebeğimin acılar icinde ağlaması artık ağlamaktan helak oldu kendinden gecti burnundan hortum verildi.kollar delik deşik bir turlu damar bulunmuyor.bir kolunda 20 ye yakın delik var duşunun artık.yoğun bakım olmadığı icin hemen acil başka hastaneye sevk ettiler.gittiğimiz son hastanede ilacla makattan tedavi yaptılar belki acılır diye ama maalesef acılmadı doktor hemen ameliyata alıyoruz dedi.3 saate yakın suren ameliyat sonrasında bebeğimin 20 cm bağırsakları alındı. bebeğim 4 gun yoğun bakımda kaldı.sonrasında servise aldılar toplam 10 gun hastanede kaldık.bu surede ameliyat yerinde acılma oldu ameliyat yeri şişti. 1 ay sonra acılan yeri kapatmak icin tekrar ameliyat olacak dikişler tutmamış.hala tam olarak iyileşmiş değil.sorumlu olanlardan davacı olacağım bebeğime bunları yaşattıkları icin BAŞDA AĞIR DOZDA YAPILAN AŞI YUZUNDEN SAĞLIK OCAĞINDAN DAVACI OLACAĞIM.PATOLOJİ SONUCLARINI BEKLİYORUM.BEBEĞİM ONLARIN YUZUNDEN OLUMDEN DONDU.BUNU butun sosyal sitelerinde paylaşın benim başım yandı başkaları yanmasın aşı yaptırırken iki defa duşunsunler.