Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Cocukların hepsi mi boyle yoksa sadece benimkimi boyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Oyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Corabına, kazağına, pantolonuna hic bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Gunde abartmıyorum 10 a yakın corabı değiştirebiliyor. Ayağında corap var bi bakıyorum cıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı cunku " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da cıkmış. Su icerken cok dikkatli icer dokulmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin corabına geliyor herhalde . Peteğin ustu artik corap sıralı oluyor.
Hee bir de corap giyerken asla yukarı kadar cekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar cekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola cıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet secemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yuzunu yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten cıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine kucucuk bisey olsun hemen krem bulup suruyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha cıkmasın o krem hemen koşup yine suruyor.

Evin icinde bazen muzik acıp dans ediyor dans etmeden once tum odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına carpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun odevle donuyor bende kendi kendime daha kucuk bu yaşta bu kadar odev olmaz diye duşunurken meğer benimki Oğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken odev istiyormuş cok istediği icinde oğretmeni sadcee benim kıza odev veriyormuş. Eğer odev vermesin eve geldiğinde soyleniyor " oğretmenim yine odev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi soyleniyor. Sabahın korunde kalkıp ders calışıyor. Bu durumdan fazla şikayetci değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum acıkcası.

Gece uyuyor mesela ustunu cok acıyor uşuyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi ortmeye uşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim ne yapayım ben bu kizi

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar acmadan. Icerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar uşucez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gulesim geldi bu duruma)

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister camura batalım daha cok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hic kolay kolay duşmez.

Bunları duşunmesi bu yasa gore fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi gunler.