Merhabalar
Kızım yakında 5 aylık olacak, okula donmek zorundayım. (ekonomik nedenlerden dolayı ucretsiz izne ayrılamıyorum) şimdiye kadar doğum izni ve raporlarla idare ettim.
Bircok tanıdığımıza haber saldık ama ancak bir bakıcı ile goruşmeye başlayabildik.
Kafamda birkac kural belirleyebilmiştim.
Kendi evimizde bakılacak. Sabırlı, bebekleri seven, guleryuzlu biri olması. (beslenme konusunda ben bile zorlamıyorum bebeğime mama icirmek zor oluyor. Bu konuda sıkıntı cıkaracağı icin bakacak kişinin cok sabırlı ve sevgiyle yaklaşan biri olması gerekiyordu) Biz yokken eve kimsenin gelmemesi. Temizlik ve hijyen konusu bir de. Sadece bebekle ilgilenmesini istiyoruz. Bebeğin bulunacağı odada kameramız olacak vs
Ama ilk gunu yaşayınca bu kadar kolay olmadığını gordum. Kurallarımızı soyledik hepsini kabul etti, anlayışla karşıladı ama uygulamada durum biraz farklıydı. Dışarıdan geldiğinde bebeğe dokunmadan once ellerini yıkaması gerektiğini iki kez soylemem gerekti yapması icin. Bunun gibi kucuk ama dikkat edilmez ise bebeğin hastalanmasına neden olabilecek başka detaylar da var dikkat etmediği. Bebeğin klimanın karşısında durmaması gerektiği, klima olmayan odalara cıkarılmaması gibi şeyler. Yarın tekrar dikkat etmesini istediğim şeylrr konusunda konuşmak, kuralları belirlemek istiyorum. Daha once bebek bakma tecrubesi yok. Her detayı belirlememiz gerekiyor bu yuzden.
Başka nelere değinmeliyim, bakıcı konusunda neler tavsiye edersiniz?
Cok endişeliyim. Şimdiye kadar hic yalnız kalmadı kızım. Ailelerimizden cok uzakta olduğumuz icin bizden başkalarıyla da vakit gecirmedi. İlk gun icin bakıcıyı sevdi diyebilirim. Onunla birlikte gulup sesler cıkararak ilgisini gosterdi. İksiini 15 dk yalnız bıraktığımda da ara ara huyszulandı en sonunda ağlamaya başladı. Ben yanlarına gidince normale dondu hemen.
Pazartesiye kadar da kademeli bir şekilde bu sureyi uzatmayı duşunuyorum.
Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 5 aylık bebeğim ve bakıcıya bırakmam gerekiyor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 5 aylık bebeğim ve bakıcıya bırakmam gerekiyor