Cocuk Hastalıkları Sut ve coklu besin alerjisi konusunda deneyimi olan anneler yardım eder misiniz ?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Sut ve coklu besin alerjisi konusunda deneyimi olan anneler yardım eder misiniz ?
-
17-09-2022, 02:11:45Merhabalar, kızım dun itibariyle 8. ayını doldurdu. İlk doğduğundan bu yana birkez bile mutlu uyuduğunu ve cığlık atmadan ağlamadan uyandığını gormedim. Dunyaya gelmesine vesile oldum ama mutlu edemiyorum derdine derman olamıyorum diye depresyondayım artık. Genel olarak uykudan nefret eden bir bebek şoyleki gece 1 de ancak uyutabiliyorum uzun ağlama seansları sonrasında en fazla yarım saat suruyor. Sabaha kadar en fazla 1 saat ara vererek acı cekiyor gibi cığlıklarla ağlayarak uyanıyor. 2. Ayında sut alerjisi teşhisi konuldu. Kan ve deri testi yaptırmadık sadece gaitada calprotectin değerine bakılarak ve deneme yoluyla teşhis netleşti. Benim en başından bu yana bebeğime yetecek kadar sutum olmadı mama destekli gidiyorduk. Evolvia, hipp, golden goat gibi mamalarda kızım gaz cıkarırken bile saatlerce ağlardı hele kaka yapması gecit toreni gibi 5 saat onceden ağlamaya başlardı. Teşhis sonrası ozel mamaya gectik eski cığlıklar azaldı ama bitmedi. Doktoru bunu bana bağlıyor sut urunleri ve tereyağ yumurta yemedigim halde, coklu besin alerjisi var ve birşeyleri kacırıyorsun diyor. Bugun kontroldeydik anne sutunu tamamen kesmemi istedi kızım emmeyi cok seviyor bu yuzden kıyamıyorum. Alerjik bebek anneleri nasıl bir yol izlediniz neleri yemediniz ek gıdada nasıl bir yol izlediniz? Diyete dikkat edince bebeğinizin uyku problemi duzeldi mi ? Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz alerji uzmanı cocuk doktoru var mı? Bu arada diş huysuzluğu olabilir diyenler icin 8 dişi var su anda bu kadar uzun surermi bilemiyorum. Surekli ağladığı icin durduk yerde bende ağlamaya başlıyorum. Calışıyorum ve 15 dk uyumadan işe gidiyorum. Fikri olanlar yardımcı olursa cok sevinirim